Logo
 HR  ENG  ITA 

Vijesti

07.07.23 10:35 Starost: 296 d

JAVNI POZIV za sudjelovanje na radionici „Sortna maslinova ulja kao baza u pripremi jela i menu-a”

 

Specijalizirana radionica „Sortna maslinova ulja kao baza u pripremi jela i menu-a“ provodi se u sklopu projekta KLIK Pula, a održati će se u utorak i srijedu 11. i 12.07.2023. godine u Edukacijsko gastronomskom centru Istre s početkom u 10:00 h

Škola za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula (u daljnjem tekstu ŠTUT Pula) kao nositelj projekta KLIK Pula - Centar za kompetentno cjeloživotno razvijanje inovativnih znanja i vještina u sektoru ugostiteljstva i turizma i AZRRI - Agencija za ruralni razvoj Istre d.o.o. Pazin kao partner na projektu, objavljuju Javni poziv za sudjelovanje na radionici „Sortna maslinova ulja kao baza u pripremi jela i menu-a“.

U sklopu projekta KLIK Pula - Centar za kompetentno cjeloživotno razvijanje inovativnih znanja i vještina u sektoru ugostiteljstva i turizma, provode se specijalizirani programi usavršavanja odraslih polaznika u sektoru ugostiteljstva i turizma. Dvodnevna radionica „Sortna maslinova ulja kao baza u pripremi jela i menu-a“ jedan je od specijaliziranih programa za čiju provedbu je zadužen AZRRI d.o.o. u suradnji sa ŠTUT Pula. Projekt KLIK Pula se sufinancira u okviru Europskog socijalnog fonda (ESF) za razdoblje 2014.-2020. godine.

Maslinovo ulje jedan je od bitnih sastojaka svih vrsta jela, od predjela, glavnih jela, sve do deserata, te je sastavni dio kuhinje svakog ugostiteljskog objekta. Upravo je to razlog organiziranja ove specijalizirane dvodnevne radionice, čiji će glavni cilj biti educirati polaznike o tome kakvo sortno maslinovo ulje upotrijebiti za pripremu pojedine vrste jela.

Radionica će se odvijati kroz dva dana, te će se sastojati od teorijskog i praktičnog dijela. Prvi dan započeti će stručnim predavanjem o karakteristikama sortnih maslinovih ulja, te o tome kako razlikovati kvalitetna maslinova ulja. Potom će biti organizirana senzorna analiza maslinovog ulja u cilju stjecanja znanja i sposobnosti prepoznavanja kvalitetnih maslinovih ulja, te odlučivanja o tome kakva ulja su potrebna u pripremi pojedinih vrsta jela. Kuhar predavač će drugoga dana radionice pripremati nekoliko sljedova jela na temelju kojih će demonstrirati pravilnu upotrebu različitih sortnih maslinovih ulja, te educirati polaznike o tome kako ona mogu jelu dati potpuno novu dimenziju. Po završetku radionice, sva jela biti će servirana i prezentirana, te naposljetku i degustirana. Kuhar predavač ove radionice biti će chef Zdravko Tomšić.

Radionica je besplatna za sve sudionike, a održati će se u utorak i srijedu, 11. i 12.07.2023. godine u Edukacijsko gastronomskom centru Istre (Gortanov brijeg 1, Pazin) s početkom u 10:00 sati.

Prijave se zaprimaju do popunjenja slobodnih mjesta, i to za po jednog polaznika iz svakog od prijavljenih objekata/institucija. Molimo sve zainteresirane da svoje prijave za sudjelovanje šalju email-om na iris.pentek@azrri.hr , a za sve informacije slobodno nam se obratite pozivom na kontakt broj   052/351-595.

Napomena: aktivnost se provodi u organizaciji regionalnog centra kompetentnosti KLIK Pula-ŠTUT Pula

Više informacija potražite u dolje navedenom dokumentu Javnog poziva.