Logo
 HR  ENG  ITA 

Vijesti

02.10.23 14:32 Starost: 1 g

Započele prijave za sekciju Jesenskog ciklusa kuharskih radionica za 2023. godinu

 

Sa zadovoljstvom najavljujemo da započinje Jesenski ciklus edukacijsko kuharskih radionica u  Edukacijsko gastronomskom centru Istre, koji djeluje u sklopu AZRRI-Agencije za ruralni razvoj Istre.

Radionice se odvijaju s ciljem kontinuirane edukacije ljudskih potencijala iz sektora ugostiteljstva, hotelijerstva i turizma. U ovogodišnjem jesenskom ciklusu gostovat će važna lica hrvatske gastronomske scene uz već poznate kuharske majstore, koji već godinama educiraju polaznike raznovrsnim edukacijama. Novi trendovi u gastronomiji i u ugostiteljstvu temeljeni na lokalnim proizvodima, biti će teme jesenskog ciklusa.

 Radionice će se održavati tijekom listopada i studenog 2023. godine.

 U nastavku Vam donosimo jesenski program edukacijsko-kuharskih radionica za 2023. godinu:

1. Priska Thuring - Šafran, najskuplji začin na svijetu iz istre i Opg Černjeka

2. Robert Perić – „Varrines“ deserti u čašicama

3.  Zdravko Tomšić i mljekara Latus - Gastronomija s istarskim sirevima

4.  Maša Salopek - Kreativno slastičarstvo Maše Salopek

5.  Matija Bogdan - Jesensko zeljasto povrće

6. Robert Perić - Istarske slastice u tradicionalnom i modernom slastičarstvu

7. Zdravko Tomšić - Tatar, batuta, kosano meso

8. Vana Babić - Društvene mreže, PR i fotografija kao alati promocije gastronomije

9. David Skoko - Što još moramo znati o plavoj ribi

10. Annamaria Kolić - Temelji istarske gastronomije na ENGLESKOM JEZIKU

11. Mario Mihelj - Kreativna gastronomija Marija Mihelja

 Projekt se odvija pod pokroviteljstvom Istarske županije te uz pomoć partnera projekta:

  • Hrvatske obrtničke komore – Obrtničke komore Istarske županije,
  • Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Pula,
  • Upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo, lovstvo, ribarstvo i vodoprivredu,
  • Upravnog odjela za turizam, 
  • Turističke zajednice Istarske županije.

 Napomene za polaznike:

  • informacije i rezervacije termina vrše se isključivo putem prijavnog obrasca web stranice Edukacijsko gastronomskog centra Istre - https://egci.azrri.hr/hr/,
  • sve informacije se mogu pronaći na službenoj web stranici Edukacijsko gastronomskog centra Istre i AZRRI-a te na email edukacije(at)azrri.hr ili na telefon 052 351 595, 052 351 592
  • kuharske radionice se odvijaju u "Edukacijskom gastronomskom centru Istre" na Gortanovom brijegu u Pazinu (na kružnom toku ispred Plodina u Pazinu nalazi se oznaka za centar), iznimno dvije radionice izvan EGCI
  • minimalan broj kuhara po radionici je 8, a maksimalan 12,
  • ukoliko se radionica ne popuni dovoljnim brojem polaznika AZRRI će u dogovoru s ugostiteljima i kuharima promijeniti datum radionice do popunjavanja,
  • kuhar polaznik dužan je na radionicu ponijeti primjerenu kuharsku opremu,
  • početak radionica je u 9.00 h (izuzetak 11.00h).