Sa zadovoljstvom najavljujemo da započinje Jesenski ciklus edukacijsko kuharskih radionica u Edukacijsko gastronomskom centru Istre, koji djeluje u sklopu AZRRI-Agencije za ruralni razvoj Istre.
Radionice se odvijaju s ciljem kontinuirane edukacije ljudskih potencijala iz sektora ugostiteljstva, hotelijerstva i turizma. U ovogodišnjem jesenskom ciklusu gostovat će važna lica hrvatske gastronomske scene uz već poznate kuharske majstore, koji već godinama educiraju polaznike raznovrsnim edukacijama. Novi trendovi u gastronomiji i u ugostiteljstvu temeljeni na lokalnim proizvodima, biti će teme jesenskog ciklusa.
Radionice će se održavati tijekom listopada i studenog 2023. godine.
U nastavku Vam donosimo jesenski program edukacijsko-kuharskih radionica za 2023. godinu:
1. Priska Thuring - Šafran, najskuplji začin na svijetu iz istre i Opg Černjeka
2. Robert Perić – „Varrines“ deserti u čašicama
3. Zdravko Tomšić i mljekara Latus - Gastronomija s istarskim sirevima
4. Maša Salopek - Kreativno slastičarstvo Maše Salopek
5. Matija Bogdan - Jesensko zeljasto povrće
6. Robert Perić - Istarske slastice u tradicionalnom i modernom slastičarstvu
7. Zdravko Tomšić - Tatar, batuta, kosano meso
8. Vana Babić - Društvene mreže, PR i fotografija kao alati promocije gastronomije
9. David Skoko - Što još moramo znati o plavoj ribi
10. Annamaria Kolić - Temelji istarske gastronomije na ENGLESKOM JEZIKU
11. Mario Mihelj - Kreativna gastronomija Marija Mihelja
Projekt se odvija pod pokroviteljstvom Istarske županije te uz pomoć partnera projekta:
- Hrvatske obrtničke komore – Obrtničke komore Istarske županije,
- Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Pula,
- Upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo, lovstvo, ribarstvo i vodoprivredu,
- Upravnog odjela za turizam,
- Turističke zajednice Istarske županije.
Napomene za polaznike:
- informacije i rezervacije termina vrše se isključivo putem prijavnog obrasca web stranice Edukacijsko gastronomskog centra Istre - https://egci.azrri.hr/hr/,
- sve informacije se mogu pronaći na službenoj web stranici Edukacijsko gastronomskog centra Istre i AZRRI-a te na email edukacije(at)azrri.hr ili na telefon 052 351 595, 052 351 592
- kuharske radionice se odvijaju u "Edukacijskom gastronomskom centru Istre" na Gortanovom brijegu u Pazinu (na kružnom toku ispred Plodina u Pazinu nalazi se oznaka za centar), iznimno dvije radionice izvan EGCI
- minimalan broj kuhara po radionici je 8, a maksimalan 12,
- ukoliko se radionica ne popuni dovoljnim brojem polaznika AZRRI će u dogovoru s ugostiteljima i kuharima promijeniti datum radionice do popunjavanja,
- kuhar polaznik dužan je na radionicu ponijeti primjerenu kuharsku opremu,
- početak radionica je u 9.00 h (izuzetak 11.00h).