Logo
 HR  ENG  ITA 

Edukacijski gastronomski centar Istre

JESENSKI CIKLUS EDUKACIJSKO - KUHARSKIH RADIONICA 2020.

Jesenski ciklus edukacijsko-kuharskih radionica odvijati će se pod vodstvom stručnih chefova tijekom ožujka i travnja 2020.g.

Program jesenskog ciklusa edukacijsko-kuharskih radionica:

1. Povezivanje moderne mediteranske kuhinje s koktelima lokalnog karaktera
Deni Srdoč, restoran „Draga di Lovrana“ (Lovran) i Filip pleteš, kreativni barmen

2. Visoka gastronomija inspirirana domaćim sastojcima
Goran Kočiš, restoran Noel (Zagreb)

3. Krostate iz peći – priprema i tehnike pečenja
Robert Perić, executive chef Vila Letan, Maestro Choccolatier, profesor slastičarstva ŠTUT Pula

4. Sljubljivanje kreativne kuhinje Marine Gaši sa pjenušavim vinima
Marina Gaši, restoran Marina (Novigrad) i sommelierka Karin Rupena Perdec

5. Autorske slastice Petre Jelenić  (dvodnevna radionica)
Petra Jelenić, slastičarnica „Mak na konac“ (Zagreb), hotel Grand Park Rovinj

6. Kruh – neodvojiv dio jelovnika vrhunskih restorana
Robert Perić, executive chef Vila Letan, Maestro Choccolatier, profesor slastičarstva ŠTUT Pula

7. Visoka gastronomija i sezonske namirnice by Jeffrey Vella
Jeffrey Vela, MAISTRA, restoran CAP AURO

8. Malvazija kroz pet sljedova kreativnih jela
Fabrizio Vežnaver, restoran „Pergola“ (Savudrija) i sommelier Emil Perdec

9. Jela na bazi lokalne ribe u plažnim objektima
David Skoko, konoba „Batelina“ (Pula)

10. Šafran iz Istre – kako pripremati najbolji začin na svijetu
David Skoko, konoba „Batelina“ (Pula)

11. Kreativne pizze s lokalnim karakterom
Mainardi food - pizza majstor (IT)
   

Jesenski ciklus edukacijsko - kuharskih radionica se odvija u suradnji s partnerima projekta:

  • Hrvatska obrtnička komora – Obrtnička komora Istarske županije,
  • Hrvatska gospodarska komora – Županijska komore Pula,
  • Upravni odjel za poljoprivredu, šumarstvo, lovstvo, ribarstvo i vodoprivredu,
  • Upravni odjel za turizam, 
  • Turistička zajednica Istarske županije


Edukacijski gastronomski centar Istre KEY Q: Ključ kvalitete istarske gastronomije


Edukacijsko gastronomski centar Istre djeluje u sklopu Agencije za ruralni razvoj Istre d.o.o. (AZRRI), koji za glavni cilj ima stvoriti platformu za valorizaciju istarske gastronomije s posebnim naglaskom na vrednovanje lokalnih, poljoprivredno prehrambenih proizvoda Istre. Upotreba lokalnih namirnica u jelovnicima restorana, konoba i hotela preduvjet je za organizirani uzgoj i plasman lokalnih proizvoda koji za krajnji cilj imaju predstavljanje kvalitete istarske gastronomije, ali i podizanje svijesti o kvaliteti prehrane u svakodnevnom životu kao i u vrtićima, školama i drugim institucijama u Istarskoj županiji i šire.

U cilju trajne edukacije i usavršavanja ugostiteljskog osoblja te valorizacije poljoprivredno prehrambenih proizvoda Istre, AZRRI organizira edukacijsko - kuharske radionice za kuhare i konobare u Edukacijskom gastronomskom centru Istre na Gortanovom brijegu.

Radionice se odvijaju u proljetnom i jesenskom terminu i to ponedjeljkom, utorkom i srijedom, kako bi omogućili nesmetani rad ugostiteljskih djelatnika vikendom i tijekom ljetne sezone. Teme radionica dogovorene su s Obrtničkom komorom Istarske županije, Cehom ugostiteljstva i turizma.

Projekt edukacija odvija se uz pomoć i sufinanciranje:

  • Hrvatske obrtničke komore – Obrtničke komore Istarske županije,
  • Hrvatske gospodarske komore – Županijska komore Pula,
  • Upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo, lovstvo, ribarstvo i vodoprivredu,
  • Upravnog odjel za turizam,
  • Turističke zajednice Istarske županije

U nastavku donosimo neke od provedenih edukacijsko - kuharskih radionica od osnutka centra i didaktičke kuhinje:

  • Kako sljubiti hranu i vino - Fabrizio Vežnaver i Filip Savić  
  • Kuhinja s mesom istarskog magarca - Robert Perić
  • Deserti s lokalnim karakterom -Robert Perić
  • Istarski pršut kao namirnica u kreativnoj gastronomiji - Robert Perić
  • SOUS VIDE - kuhanje u vakuumu - Robert Perić
  • Lokalne namirnice u kuhinji Marine Gaši           
  • Tehnike rezanja i obrade tune -David Skoko
  • Valorizacija šafrana u Istri - David Skoko
  • Oštrige i pedoći iz Limskog kanala - David Skoko
  • Kreativna gastronomija s mesom istarskog goveda - Emanuele Scarello
  • Ekološki proizvodi Istre u "Michelinovoj" kuhinji - Emanuele Scarello  
  • Tradicionalne tjestenine Istre - Davorka Šajina
  • Kreativna radionica Danijela Đekića
  • Restoranska vegetarijanska kuhinja - Ana Ugarković
  • Ribe Jadrana s Zdravkom Tomšićem
  • Dekoracija tanjura i moderno serviranje hrane - Janez Bratovž
  • Food dizajn - tradicija i trendovi - Tomislav Škunca i Dragan Dragojlović
  • Burgeri - Marijo Čepek
  • Neka nova jela Hrvoja Zirojevića
  • Svinjska polovica od A-Ž - Mate Janković

Za sve informacije i upite kontaktirajte nas isključivo putem službenog emaila: edukacije@azrri.hr  ili putem kontakt telefona 052 351 596.

Veselimo se zajedničkoj suradnji!

Na vrh