Logo
 HR  ENG  ITA 

Proljetni ciklus edukacijsko - kuharskih radionica 2020

PROLJETNI CIKLUS EDUKACIJSKO - KUHARSKIH RADIONICA 2020.

Proljetni ciklus edukacijsko - kuharskih radionica odvijati će se pod vodstvom stručnih chefova tijekom ožujka i travnja 2020.g.

Program proljetnog ciklusa edukacijsko - kuharskih radionica:

1. 17. ožujka 2020. - Povezivanje moderne mediteranske kuhinje s koktelima lokalnog karaktera
Deni Srdoč, restoran „Draga di Lovrana“ (Lovran) i Filip pleteš, kreativni barmen
CIJENA: 1.600,00 kn

2. 18. ožujka 2020. - Visoka gastronomija inspirirana domaćim sastojcima
Goran Kočiš, restoran Noel (Zagreb)
CIJENA:  1.200,00 kn

3. 19. ožujka 2020. - Krostate iz peći – priprema i tehnike pečenja
Robert Perić, executive chef Vila Letan, Maestro Choccolatier, profesor slastičarstva ŠTUT Pula
CIJENA: 1.200,00 kn

4. 23. ožujka 2020. - Sljubljivanje kreativne kuhinje Marine Gaši sa pjenušavim vinima
Marina Gaši, restoran Marina (Novigrad) i sommelierka Karin Rupena Perdec

CIJENA:  1.600,00 kn

5. 24. i 25. ožujka 2020. - Autorske slastice Petre Jelenić  (dvodnevna radionica)
Petra Jelenić, slastičarnica „Mak na konac“ (Zagreb), hotel Grand Park Rovinj
CIJENA: 1.600,00 kn

6. 26. ožujka 2020. - Kruh – neodvojiv dio jelovnika vrhunskih restorana - POPUNJENO!
Robert Perić, executive chef Vila Letan, Maestro Choccolatier, profesor slastičarstva ŠTUT Pula
CIJENA: 1.000,00 kn

7. 30. ožujka 2020. - Visoka gastronomija i sezonske namirnice by Jeffrey Vella
Jeffrey Vela, MAISTRA, restoran CAP AURO
CIJENA:  1.600,00 kn

8. 2. travnja 2020. - Od pjenušca do pasita kroz pet sljedova kreativnih jela
Robert Perić, executive chef Vila Letan, Maestro Choccolatier, profesor slastičarstva ŠTUT Pula i sommelier Emil Perdec
CIJENA:  1.600,00 kn

9. 6. travnja 2020. - Jela na bazi lokalne ribe u plažnim objektima - POPUNJENO!
David Skoko, konoba „Batelina“ (Pula)
CIJENA: 1.600,00 kn

10. 7. travnja 2020. - Jela na bazi lokalne ribe u plažnim objektima - NOVI TERMIN!
David Skoko, konoba „Batelina“ (Pula)
CIJENA: 1.600,00 kn

11. 8. travnja 2020. - Šafran iz Istre – kako pripremati najbolji začin na svijetu
David Skoko, konoba „Batelina“ (Pula)
CIJENA: 1.200,00 kn

12. 9. travnja 2020. - Kruh – neodvojiv dio jelovnika vrhunskih restorana - NOVI TERMIN!
Robert Perić, executive chef Vila Letan, Maestro Choccolatier, profesor slastičarstva ŠTUT Pula
CIJENA: 1.000,00 kn

13. 22. travnja 2020. - Kreativne pizze s lokalnim karakterom
Mainardi food - pizza majstor (IT)
CIJENA:  1.400,00 kn  


Proljetni ciklus edukacijsko - kuharskih radionica se odvija u suradnji s partnerima projekta:

  • Upravni odjel za poljoprivredu, šumarstvo, lovstvo, ribarstvo i vodoprivredu,
  • Upravni odjel za turizam,
  • Hrvatska obrtnička komora – Obrtnička komora Istarske županije,
  • Hrvatska gospodarska komora – Županijska komore Pula,
  • Turistička zajednica Istarske županije.

Napomene za polaznike:

  • informacije i rezervacije termina vrše se isključivo na email edukacije(at)azrri.hrili na telefon 052 351 596,
  • sve informacije se mogu pronaći na službenoj web stranici AZRRI-a www.azrri.hr  ili na službenoj Facebook stranici Edukacijskog gastronomskog centra Istre,
  • kuharske radionice se odvijaju u "Edukacijskom gastronomskom centru Istre" na Gortanovom brijegu u Pazinu (na kružnom toku ispred Plodina u Pazinu nalazi se oznaka za Edukacijski centar),
  • minimalan broj kuhara po radionici je 8 a maksimalan 12,
  • ukoliko se radionica ne popuni dovoljnim brojem polaznika AZRRI će u dogovoru s ugostiteljima i kuharima promijeniti datum radionice do popunjavanja,
  • kuhar polaznik dužan je na radionicu ponijeti primjerenu kuharsku opremu,
  • početak radionica je u 9,00 h (izuzetak 10.00h)

Edukacijski gastronomski centar Istre KEYQ

 

KEY Q: Ključ kvalitete istarske gastronomije

Edukacijsko gastronomski centar Istre djeluje u sklopu Agencije za ruralni razvoj Istre d.o.o. (AZRRI), koji za glavni cilj ima stvoriti platformu za valorizaciju istarske gastronomije s posebnim naglaskom na vrednovanje lokalnih, poljoprivredno prehrambenih proizvoda Istre. Upotreba lokalnih namirnica u jelovnicima restorana, konoba i hotela preduvjet je za organizirani uzgoj i plasman lokalnih proizvoda koji za krajnji cilj imaju predstavljanje kvalitete istarske gastronomije, ali i podizanje svijesti o kvaliteti prehrane u svakodnevnom životu kao i u vrtićima, školama i drugim institucijama u Istarskoj županiji i šire.

U cilju trajne edukacije i usavršavanja ugostiteljskog osoblja te valorizacije poljoprivredno prehrambenih proizvoda Istre, AZRRI organizira edukacijsko - kuharske radionice za kuhare i konobare u Edukacijskom gastronomskom centru Istre na Gortanovom brijegu.

Radionice se odvijaju u proljetnom i jesenskom terminu i to ponedjeljkom, utorkom i srijedom, kako bi omogućili nesmetani rad ugostiteljskih djelatnika vikendom i tijekom ljetne sezone. Teme radionica dogovorene su s Obrtničkom komorom Istarske županije, Cehom ugostiteljstva i turizma.

Projekt edukacija odvija se uz pomoć i sufinanciranje:

  • Hrvatske obrtničke komore – Obrtničke komore Istarske županije,
  • Hrvatske gospodarske komore – Županijska komore Pula,
  • Upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo, lovstvo, ribarstvo i vodoprivredu,
  • Upravnog odjel za turizam,
  • Turističke zajednice Istarske županije

U nastavku donosimo neke od provedenih edukacijsko - kuharskih radionica od osnutka centra i didaktičke kuhinje:

  • Kako sljubiti hranu i vino - Fabrizio Vežnaver i Filip Savić  
  • Kuhinja s mesom istarskog magarca - Robert Perić
  • Deserti s lokalnim karakterom -Robert Perić
  • Istarski pršut kao namirnica u kreativnoj gastronomiji - Robert Perić
  • SOUS VIDE - kuhanje u vakuumu - Robert Perić
  • Lokalne namirnice u kuhinji Marine Gaši           
  • Tehnike rezanja i obrade tune -David Skoko
  • Valorizacija šafrana u Istri - David Skoko
  • Oštrige i pedoći iz Limskog kanala - David Skoko
  • Kreativna gastronomija s mesom istarskog goveda - Emanuele Scarello
  • Ekološki proizvodi Istre u "Michelinovoj" kuhinji - Emanuele Scarello  
  • Tradicionalne tjestenine Istre - Davorka Šajina
  • Kreativna radionica Danijela Đekića
  • Restoranska vegetarijanska kuhinja - Ana Ugarković
  • Ribe Jadrana s Zdravkom Tomšićem
  • Dekoracija tanjura i moderno serviranje hrane - Janez Bratovž
  • Food dizajn - tradicija i trendovi - Tomislav Škunca i Dragan Dragojlović
  • Burgeri - Marijo Čepek
  • Neka nova jela Hrvoja Zirojevića
  • Svinjska polovica od A-Ž - Mate Janković

Za sve informacije i upite kontaktirajte nas isključivo putem službenog emaila: edukacije@azrri.hr  ili putem kontakt telefona 052 351 596.

Veselimo se zajedničkoj suradnji!