
JESENSKI CIKLUS EDUKACIJSKO - KUHARSKIH RADIONICA 2019.
Jesenski ciklus edukacijsko - kuharskih radionica odvijati će se pod vodstvom stručnih chefova tijekom listopada, studenog i prosinca 2019.g.
Program jesenskog ciklusa edukacijsko - kuharskih radionica:
1. 15. listopada 2019. - Visoka kuhinja - kuhati sezonski i lokalno
Jeffrey Vela
2. 21. listopada 2019. - Jadranska riba u službi norveške kuhinje
Robert Rosvold i Robert Elias Rydland, restoran „Gamle Raadhus“ (Oslo, Norveška) u partnerstvu s agencijom Charming Croatia
Cijena: 1.200,00 kn
3. 22. listopada 2019. - Meso boškarina na norveški način
Robert Rosvold i Robert Elias Rydland, restoran „Gamle Raadhus“ (Oslo, Norveška) u partnerstvu s agencijom Charming Croatia
Cijena: 1.200,00 kn
4. 24. listopada 2019. - Šest inovativnih deserata od istarske skute
Robert Perić, Vila Letan, Maestro Choccolatier, profesor slastičarstva ŠTUT Pula
Cijena: 1.000,00 kn
5. 29. listopada 2019. - Kreativna gastronomija najmlađeg Michelinovog chefa Hrvatske
Deni Srdoč, restoran „Draga di Lovrana“ (Lovran)
Cijena: 1.200,00 kn
6. 31. listopada 2019. - Istarska mozzarella u modernoj gastronomiji
Robert Perić, Vila Letan, Maestro Choccolatier, profesor slastičarstva ŠTUT Pula
Cijena: 1.000,00 kn
7. 4. studeni 2019. - Ribe plosnatice (švoje i švojati) na način Davida Skoka
David Skoko, konoba „Batelina“ (Pula)
Cijena: 1.200,00 kn
8. 5. studeni 2019. - Urban fish food - novi trendovi u valorizaciji plave ribe
David Skoko, konoba „Batelina“ (Pula)
Cijena: 1.200,00 kn
POPUNJENA!
9. 6. studeni 2019. - Restorantski deserti na bazi lokalnih namirnica
Petra Jelenić, slastičarnica „Mak na konac“ (Zagreb), hotel Grand Park Rovinj
Cijena: 1.000,00 kn
POPUNJENA!
10. 7. studeni 2019. - Šest inovativnih deserata od istarske skute
Robert Perić, Vila Letan, Maestro Choccolatier, profesor slastičarstva ŠTUT Pula
Cijena: 1.000,00 kn
11. 11. studeni 2019. - Kako sljubiti hranu i vino
Fabrizio Vežnaver, restoran „Pergola“(Savudrija) i sommelier Filip Savić
Cijena: 1.200,00 kn
12. 12. studeni 2019. - Ribe plosnatice (švoje i švojati) na način Davida Skoka
David Skoko, konoba „Batelina“ (Pula)
Cijena: 1.200,00 kn
13. 13. studeni 2019. - Restorantski deserti na bazi lokalnih namirnica
Petra Jelenić, slastičarnica „Mak na konac“ (Zagreb), hotel Grand Park Rovinj
Cijena: 1.000,00 kn
14. 14. studeni 2019. - Restorantski deserti na bazi lokalnih namirnica
Petra Jelenić, slastičarnica „Mak na konac“ (Zagreb), hotel Grand Park Rovinj
Cijena: 1.000,00 kn
15. 21. studeni 2019. - Istarski crveni češnjak - novi gastronomski brand
Robert Perić, Vila Letan, Maestro Choccolatier, profesor slastičarstva ŠTUT Pula
Cijena: 1.000,00 kn
16. 25.-26. studeni 2019. - Kreativne pizze s lokalnim karakterom
Mainardi food - pizza majstor (IT)
Cijena: 2.000,00 kn
17. 27.-28. studeni 2019. - Kreativne pizze s lokalnim karakterom
Mainardi food - pizza majstor (IT)
Cijena: 2.000,00 kn
18. 2. prosinca 2019. - Kreativna gastronomija najmlađeg Michelinovog chefa Hrvatske
Deni Srdoč, restoran „Draga di Lovrana“ (Lovran)
Cijena: 1.200,00 kn
19. 3. prosinca 2019. - Urban fish food - novi trendovi u valorizaciji plave ribe
David Skoko, konoba „Batelina“ (Pula)
Cijena: 1.200,00 kn
Jesenski ciklus edukacijsko - kuharskih radionica se odvija u suradnji s institucijama uključenim u projekt te koje sufinanciraju 50% iznosa ugostiteljima s područja Istarske županije:
- Hrvatska obrtnička komora – Obrtnička komora Istarske županije,
- Hrvatska gospodarska komora – Županijska komore Pula,
- Upravni odjel za poljoprivredu, šumarstvo, lovstvo, ribarstvo i vodoprivredu,
- Upravni odjel za turizam,
- Turistička zajednica Istarske županije
Napomene za polaznike:
- informacije i rezervacije termina vrše se isključivo na email edukacije(at)azrri.hrili na telefon 052 351 596,
- sve informacije se mogu pronaći na službenoj web stranici AZRRI-a ili na službenoj Facebook stranici Edukacijskog gastronomskog centra Istre,
- kuharske radionice se odvijaju u "Edukacijskom gastronomskom centru Istre" na Gortanovom brijegu u Pazinu (na kružnom toku ispred Plodina u Pazinu nalazi se oznaka za Edukacijski centar),
- minimalan broj kuhara po radionici je 8 a maksimalan 12,
- ukoliko se radionica ne popuni dovoljnim brojem polaznika AZRRI će u dogovoru s ugostiteljima i kuharima promijeniti datum radionice do popunjavanja,
- kuhar polaznik dužan je na radionicu ponijeti primjerenu kuharsku opremu,
- početak radionica je u 9,00 h (izuzetak 10.00h)
Edukacijski gastronomski centar Istre KEYQ
KEY Q: Ključ kvalitete istarske gastronomije
Edukacijsko gastronomski centar Istre djeluje u sklopu Agencije za ruralni razvoj Istre d.o.o. (AZRRI), koji za glavni cilj ima stvoriti platformu za valorizaciju istarske gastronomije s posebnim naglaskom na vrednovanje lokalnih, poljoprivredno prehrambenih proizvoda Istre. Upotreba lokalnih namirnica u jelovnicima restorana, konoba i hotela preduvjet je za organizirani uzgoj i plasman lokalnih proizvoda koji za krajnji cilj imaju predstavljanje kvalitete istarske gastronomije, ali i podizanje svijesti o kvaliteti prehrane u svakodnevnom životu kao i u vrtićima, školama i drugim institucijama u Istarskoj županiji i šire.
U cilju trajne edukacije i usavršavanja ugostiteljskog osoblja te valorizacije poljoprivredno prehrambenih proizvoda Istre, AZRRI organizira edukacijsko - kuharske radionice za kuhare i konobare u Edukacijskom gastronomskom centru Istre na Gortanovom brijegu.
Radionice se odvijaju u proljetnom i jesenskom terminu i to ponedjeljkom, utorkom i srijedom, kako bi omogućili nesmetani rad ugostiteljskih djelatnika vikendom i tijekom ljetne sezone. Teme radionica dogovorene su s Obrtničkom komorom Istarske županije, Cehom ugostiteljstva i turizma.
Projekt edukacija odvija se uz pomoć i sufinanciranje:
- Hrvatske obrtničke komore – Obrtničke komore Istarske županije,
- Hrvatske gospodarske komore – Županijska komore Pula,
- Upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo, lovstvo, ribarstvo i vodoprivredu,
- Upravnog odjel za turizam,
- Turističke zajednice Istarske županije
U nastavku donosimo neke od provedenih edukacijsko - kuharskih radionica od osnutka centra i didaktičke kuhinje:
- Kako sljubiti hranu i vino - Fabrizio Vežnaver i Filip Savić
- Kuhinja s mesom istarskog magarca - Robert Perić
- Deserti s lokalnim karakterom -Robert Perić
- Istarski pršut kao namirnica u kreativnoj gastronomiji - Robert Perić
- SOUS VIDE - kuhanje u vakuumu - Robert Perić
- Lokalne namirnice u kuhinji Marine Gaši
- Tehnike rezanja i obrade tune -David Skoko
- Valorizacija šafrana u Istri - David Skoko
- Oštrige i pedoći iz Limskog kanala - David Skoko
- Kreativna gastronomija s mesom istarskog goveda - Emanuele Scarello
- Ekološki proizvodi Istre u "Michelinovoj" kuhinji - Emanuele Scarello
- Tradicionalne tjestenine Istre - Davorka Šajina
- Kreativna radionica Danijela Đekića
- Restoranska vegetarijanska kuhinja - Ana Ugarković
- Ribe Jadrana s Zdravkom Tomšićem
- Dekoracija tanjura i moderno serviranje hrane - Janez Bratovž
- Food dizajn - tradicija i trendovi - Tomislav Škunca i Dragan Dragojlović
- Burgeri - Marijo Čepek
- Neka nova jela Hrvoja Zirojevića
- Svinjska polovica od A-Ž - Mate Janković
Za sve informacije i upite kontaktirajte nas isključivo putem službenog emaila: edukacije@azrri.hr ili putem kontakt telefona 052 351 596.
Veselimo se zajedničkoj suradnji!
