Logo
 HR  ENG  ITA 

 

PROLJETNI CIKLUS EDUKACIJSKO - KUHARSKIH RADIONICA 2019.


Proljetni  ciklus edukacijsko - kuharskih radionica odvijati će se pod vodstvom stručnih chefova kroz veljaču, ožujak i travanj 2019. 

Program proljetnog ciklusa edukacijsko - kuharskih radionica:

1. 28.02.2019. - Deserti s lokalnim karakterom - chef Robert Perić
    Cijena: 1.000,00 kn

2. 04.03.2019. - Kako sljubiti hranu i vino - chef Fabrizio Vežnaver i sommelier Filip Savić   
    Cijena: 1.600,00 kn

3. 07.03.2019. - Istarski pršut kao namirnica u kreativnoj gastronomiji - chef Robert Perić
    Cijena: 1.200,00 kn

4.  11.03.2019. - Kako zadovoljiti povjerenje gosta - plavo je zdravo, jednostavna jela od plave ribe - chef David Skoko
    Cijena: 1.200,00 kn

5. 12.03.2019. - Kako zadovoljiti povjerenje gosta - Lokalne namirnice u kuhinji Marine Gaši           
    Cijena: 1.200,00 kn

6.  13.03.2019. - Kako zadovoljiti povjerenje gosta - plavo je zdravo, jednostavna jela od plave ribe - chef David Skoko
    Cijena: 1.200,00 kn

7. 14.03.2019. - Torte u restoraterstvu i hoteljerstvu - chef Robert Perić
    Cijena: 1.000,00 kn

8. 20.03.2019. - Kreativna jela s roštilja - chef Marijo Čepek
    Cijena: 1.200,00 kn

9. 21.03.2019. - Deserti s lokalnim karakterom - chef Robert Perić
    Cijena: 1.000,00 kn

10. 25. i 26.03.2019. - Ekološki proizvodi Istre u "Michelinovoj" kuhinji - chef Emanuelle Scarello      
    Cijena: 2.000,00 kn

11. 27.03.2019. - Kreativna jela s roštilja - chef Marijo Čepek
    Cijena: 1.200,00 kn

12. 01.04.2019. - Oštrige i pedoći iz Limskog kanala  - chef David Skoko
    Cijena: 1.200,00 kn

13. 02.04.2019. - Neka nova jela Hrvoja Zirojevića - chef Hrvoje Zirojević
    Cijena: 1.400,00 kn

14. 03.04.2019. - Neka nova jela Hrvoja Zirojevića - chef Hrvoje Zirojević
    Cijena: 1.400,00 kn

15. 04.04.2019. - Torte u restoraterstvu i hoteljerstvu - chef Robert Perić
    Cijena: 1.000,00 kn

16. 09.04.2019. - Kako sljubiti hranu i vino - chef Fabrizio Vežnaver i sommelier Filip Savić   
    Cijena: 1.600,00 kn

 

Proljetni ciklus edukacijsko - kuharskih radionica se odvija u suradnji s institucijama uključenim u projekt te koje sufinanciraju 50% iznosa ugostiteljima s područja Istarske županije:

  • Hrvatska obrtnička komora – Obrtnička komora Istarske županije,
  • Hrvatska gospodarska komora – Županijska komore Pula,
  • Upravni odjel za poljoprivredu, šumarstvo, lovstvo, ribarstvo i vodoprivredu,
  • Upravni odjel za turizam, 
  • Turistička zajednica Istarske županije

Napomene za polaznike:

  • informacije i rezervacije termina vrše se isključivo na email edukacije(at)azrri.hrili na telefon 052 351 596,
  • sve informacije se mogu pronaći na službenoj web stranici AZRRI-a ili na službenoj Facebook stranici Edukacijskog gastronomskog centra Istre,
  • kuharske radionice se odvijaju u "Edukacijskom gastronomskom centru Istre" na Gortanovom brijegu u Pazinu (na kružnom toku ispred Plodina u Pazinu nalazi se oznaka za Edukacijski centar),
  • minimalan broj kuhara po radionici je 8 a maksimalan 12,
  • ukoliko se radionica ne popuni dovoljnim brojem polaznika AZRRI će u dogovoru s ugostiteljima i kuharima promijeniti datum radionice do popunjavanja,
  • kuhar polaznik dužan je na radionicu ponijeti primjerenu kuharsku opremu,
  • početak radionica je u 9,00 h.

Edukacijski gastronomski centar Istre KEYQ

KEY Q: Ključ kvalitete istarske gastronomije

Edukacijsko gastronomski centar Istre djeluje u sklopu Agencije za ruralni razvoj Istre d.o.o. (AZRRI), koji za glavni cilj ima stvoriti platformu za valorizaciju istarske gastronomije s posebnim naglaskom na vrednovanje lokalnih, poljoprivredno prehrambenih proizvoda Istre. Upotreba lokalnih namirnica u jelovnicima restorana, konoba i hotela preduvjet je za organizirani uzgoj i plasman lokalnih proizvoda koji za krajnji cilj imaju predstavljanje kvalitete istarske gastronomije, ali i podizanje svijesti o kvaliteti prehrane u svakodnevnom životu kao i u vrtićima, školama i drugim institucijama u Istarskoj županiji i šire.

U cilju trajne edukacije i usavršavanja ugostiteljskog osoblja te valorizacije poljoprivredno prehrambenih proizvoda Istre, AZRRI organizira edukacijsko - kuharske radionice za kuhare i konobare u Edukacijskom gastronomskom centru Istre na Gortanovom brijegu.

Radionice se odvijaju u proljetnom i jesenskom terminu i to ponedjeljkom, utorkom i srijedom, kako bi omogućili nesmetani rad ugostiteljskih djelatnika vikendom i tijekom ljetne sezone. Teme radionica dogovorene su s Obrtničkom komorom Istarske županije, Cehom ugostiteljstva i turizma.

Projekt edukacija odvija se uz pomoć i sufinanciranje:

  • Hrvatske obrtničke komore – Obrtničke komore Istarske županije,
  • Hrvatske gospodarske komore – Županijska komore Pula,
  • Upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo, lovstvo, ribarstvo i vodoprivredu,
  • Upravnog odjel za turizam,
  • Turističke zajednice Istarske županije

U nastavku donosimo neke od provedenih edukacijsko - kuharskih radionica od osnutka centra i didaktičke kuhinje:

  • Kuhinja s mesom istarskog magarca - Robert Perić
  • Tehnike rezanja i obrade tune -David Skoko
  • Kreativna gastronomija s mesom istarskog goveda - Emanuele Scarello
  • Tradicionalne tjestenine Istre - Davorka Šajina
  • Valorizacija šafrana u Istri - David Skoko
  • Kreativna radionica Danijela Đekića
  • Restoranska vegetarijanska kuhinja - Ana Ugarković
  • Ribe Jadrana s Zdravkom Tomšićem
  • Dekoracija tanjura i moderno serviranje hrane - Janez Bratovž
  • Food dizajn - tradicija i trendovi - Tomislav Škunca i Dragan Dragojlović
  • Burgeri - Marijo Čepek
  • SOUS VIDE - kuhanje u vakuumu - Robert Perić
  • Svinjska polovica od A-Ž - Mate Janković

Veselimo se zajedničkoj suradnji.