
PROLJETNI CIKLUS EDUKACIJSKO - KUHARSKIH RADIONICA 2019.
Proljetni ciklus edukacijsko - kuharskih radionica odvijati će se pod vodstvom stručnih chefova kroz veljaču, ožujak i travanj 2019.
Program proljetnog ciklusa edukacijsko - kuharskih radionica:
1. 28.02.2019. - Deserti s lokalnim karakterom - chef Robert Perić
Cijena: 1.000,00 kn
2. 04.03.2019. - Kako sljubiti hranu i vino - chef Fabrizio Vežnaver i sommelier Filip Savić
Cijena: 1.600,00 kn
3. 05.03.2019. - Kako zadovoljiti povjerenje gosta - Lokalne namirnice u kuhinji Marine Gaši
Cijena: 1.200,00 kn
4. 07.03.2019. - Istarski pršut kao namirnica u kreativnoj gastronomiji - chef Robert Perić
Cijena: 1.200,00 kn
5. 11.03.2019. - Kako zadovoljiti povjerenje gosta - plavo je zdravo, jednostavna jela od plave ribe - chef David Skoko
Cijena: 1.200,00 kn
6. 14.03.2019. - Torte u restoraterstvu i hoteljerstvu - chef Robert Perić
Cijena: 1.000,00 kn
7. 18. i 19.03.2019. - Kako pripremiti namirnice za sezonu - chef Marijo Čepek
Cijena: 1.800,00 kn
8. 20.03.2019. - Kreativna jela s roštilja - chef Marijo Čepek
Cijena: 1.200,00 kn
9. 25. i 26.03.2019. - Ekološki proizvodi Istre u "Michelinovoj" kuhinji - chef Emanuelle Scarello
Cijena: 2.000,00 kn
10. 01.04.2019. - Oštrige i pedoći iz Limskog kanala - chef David Skoko
Cijena: 1.200,00 kn
11. 02.04.2019. - Neka nova jela Hrvoja Zirojevića - chef Hrvoje Zirojević
Cijena: 1.400,00 kn
Proljetni ciklus edukacijsko - kuharskih radionica se odvija u suradnji s institucijama uključenim u projekt te koje sufinanciraju 50% iznosa ugostiteljima s područja Istarske županije:
- Hrvatska obrtnička komora – Obrtnička komora Istarske županije,
- Hrvatska gospodarska komora – Županijska komore Pula,
- Upravni odjel za poljoprivredu, šumarstvo, lovstvo, ribarstvo i vodoprivredu,
- Upravni odjel za turizam,
- Turistička zajednica Istarske županije
Napomene za polaznike:
- informacije i rezervacije termina vrše se isključivo na email edukacije(at)azrri.hrili na telefon 052 351 596,
- sve informacije se mogu pronaći na službenoj web stranici AZRRI-a ili na službenoj Facebook stranici Edukacijskog gastronomskog centra Istre,
- kuharske radionice se odvijaju u "Edukacijskom gastronomskom centru Istre" na Gortanovom brijegu u Pazinu (na kružnom toku ispred Plodina u Pazinu nalazi se oznaka za Edukacijski centar),
- minimalan broj kuhara po radionici je 8 a maksimalan 12,
- ukoliko se radionica ne popuni dovoljnim brojem polaznika AZRRI će u dogovoru s ugostiteljima i kuharima promijeniti datum radionice do popunjavanja,
- kuhar polaznik dužan je na radionicu ponijeti primjerenu kuharsku opremu,
- početak radionica je u 9,00 h.
Edukacijski gastronomski centar Istre KEYQ
KEY Q: Ključ kvalitete istarske gastronomije
Edukacijsko gastronomski centar Istre djeluje u sklopu Agencije za ruralni razvoj Istre d.o.o. (AZRRI), koji za glavni cilj ima stvoriti platformu za valorizaciju istarske gastronomije s posebnim naglaskom na vrednovanje lokalnih, poljoprivredno prehrambenih proizvoda Istre. Upotreba lokalnih namirnica u jelovnicima restorana, konoba i hotela preduvjet je za organizirani uzgoj i plasman lokalnih proizvoda koji za krajnji cilj imaju predstavljanje kvalitete istarske gastronomije, ali i podizanje svijesti o kvaliteti prehrane u svakodnevnom životu kao i u vrtićima, školama i drugim institucijama u Istarskoj županiji i šire.
U cilju trajne edukacije i usavršavanja ugostiteljskog osoblja te valorizacije poljoprivredno prehrambenih proizvoda Istre, AZRRI organizira edukacijsko - kuharske radionice za kuhare i konobare u Edukacijskom gastronomskom centru Istre na Gortanovom brijegu.
Radionice se odvijaju u proljetnom i jesenskom terminu i to ponedjeljkom, utorkom i srijedom, kako bi omogućili nesmetani rad ugostiteljskih djelatnika vikendom i tijekom ljetne sezone. Teme radionica dogovorene su s Obrtničkom komorom Istarske županije, Cehom ugostiteljstva i turizma.
Projekt edukacija odvija se uz pomoć i sufinanciranje:
- Hrvatske obrtničke komore – Obrtničke komore Istarske županije,
- Hrvatske gospodarske komore – Županijska komore Pula,
- Upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo, lovstvo, ribarstvo i vodoprivredu,
- Upravnog odjel za turizam,
- Turističke zajednice Istarske županije
U nastavku donosimo neke od provedenih edukacijsko - kuharskih radionica od osnutka centra i didaktičke kuhinje:
- Kuhinja s mesom istarskog magarca - Robert Perić
- Tehnike rezanja i obrade tune -David Skoko
- Kreativna gastronomija s mesom istarskog goveda - Emanuele Scarello
- Tradicionalne tjestenine Istre - Davorka Šajina
- Valorizacija šafrana u Istri - David Skoko
- Kreativna radionica Danijela Đekića
- Restoranska vegetarijanska kuhinja - Ana Ugarković
- Ribe Jadrana s Zdravkom Tomšićem
- Dekoracija tanjura i moderno serviranje hrane - Janez Bratovž
- Food dizajn - tradicija i trendovi - Tomislav Škunca i Dragan Dragojlović
- Burgeri - Marijo Čepek
- SOUS VIDE - kuhanje u vakuumu - Robert Perić
- Svinjska polovica od A-Ž - Mate Janković
Veselimo se zajedničkoj suradnji.
