Logo
 HR  ENG  ITA 

KUHARSKE RADIONICE ZA UGOSTITELJE - JESENSKI CIKLUS 2018.

 

Program jesenskog ciklusa edukacijsko - kuharskih radionica 2018:


22. listopada 2018.
- Burgeri by Ivan Zidar (Mason Burger) - 1.200,00 kn

24. listopada 2018. - Kreativna vegetarijanska gastronomija - Marijo Čepek - 1.000,00 kn

25. listopada 2018.  - Ekološki proizvodi Istre u gastronomiji - Robert Perić - 1.000,00 kn

02. studeni 2018. - Kreativna riblja kuhinja - Hrvoje Zirojević - 1.200,00 kn

05. studeni 2018. - Plava riba od glave do repa - David Skoko - 1.000,00 kn

06. studeni 2018. - Food dizajn - Tomislav Škunca i Dragan Dragojlović - 1.200,00 kn

07. studeni 2018. - Konzerviranje hrane - Tomislav Škunca i Dragan Dragojlović - 1.000,00 kn

08. studeni 2018. - Čokoladne instalacije i dekoracije - Robert Perić - 1.500,00 kn

12. studeni 2018. - Gastronomija jadranskih muzgavaca (sipe, lignje,folpi...) - David Skoko - 1.000,00 kn

20. studeni 2018. - Mis en place - Marijo Čepek - 1.200,00 kn

06. prosinac 2018. - Kreativna radionica školjki i školjkaša - Robert Perić - 1.200,00 kn

Michelin kuhinja s ekološkim proizvodima Istre - Emanuele Scarello

 

 

Jesenski ciklus edukacijsko - kuharskih radionica se odvija u suradnji s institucijama uključenim u projekt te koje sufinanciraju 50% iznosa ugostiteljima s područja Istarske županije:

  • Hrvatska obrtnička komora Obrtnička komora Istarske županije,
  • Hrvatska gospodarska komora – Županijska komore Pula,
  • Upravni odjel za poljoprivredu, šumarstvo, lovstvo, ribarstvo i vodoprivredu,
  • Upravni odjel za turizam, 
  • Turistička zajednica Istarske županije

Napomene za polaznike:

  • informacije i rezervacije termina vrše se isključivo na email edukacije(at)azrri.hrili na telefon 052 351 596,
  • sve informacije se mogu pronaći na službenoj web stranici AZRRI-a ili na službenoj Facebook stranici Edukacijskog gastronomskog centra Istre,
  • kuharske radionice se odvijaju u "Edukacijskom gastronomskom centru Istre" na Gortanovom brijegu u Pazinu (na kružnom toku ispred Plodina u Pazinu nalazi se oznaka za Edukacijski centar),
  • minimalan broj kuhara po radionici je 8 a maksimalan 12,
  • ukoliko se radionica ne popuni dovoljnim brojem polaznika AZRRI će u dogovoru s ugostiteljima i kuharima promijeniti datum radionice do popunjavanja,
  • kuhar polaznik dužan je na radionicu ponijeti primjerenu kuharsku opremu,
  • početak radionica je u 9,00 h.

 

 

 


Edukacijski gastronomski centar Istre KEYQ

KEY Q: Ključ kvalitete istarske gastronomije

Edukacijsko gastronomski centar Istre djeluje u sklopu Agencije za ruralni razvoj Istre d.o.o. (AZRRI), koji za glavni cilj ima stvoriti platformu za valorizaciju istarske gastronomije s posebnim naglaskom na vrednovanje lokalnih, poljoprivredno prehrambenih proizvoda Istre. Upotreba lokalnih namirnica u jelovnicima restorana, konoba i hotela preduvjet je za organizirani uzgoj i plasman lokalnih proizvoda koji za krajnji cilj imaju predstavljanje kvalitete istarske gastronomije, ali i podizanje svijesti o kvaliteti prehrane u svakodnevnom životu kao i u vrtićima, školama i drugim institucijama u Istarskoj županiji i šire.

U cilju trajne edukacije i usavršavanja ugostiteljskog osoblja te valorizacije poljoprivredno prehrambenih proizvoda Istre, AZRRI organizira edukacijsko - kuharske radionice za kuhare i konobare u Edukacijskom gastronomskom centru Istre na Gortanovom brijegu.

Radionice se odvijaju u proljetnom i jesenskom terminu i to ponedjeljkom, utorkom i srijedom, kako bi omogućili nesmetani rad ugostiteljskih djelatnika vikendom i tijekom ljetne sezone. Teme radionica dogovorene su s Obrtničkom komorom Istarske županije, Cehom ugostiteljstva i turizma.

Projekt edukacija odvija se uz pomoć i sufinanciranje:

  • Hrvatske obrtničke komore – Obrtničke komore Istarske županije,
  • Hrvatske gospodarske komore – Županijska komore Pula,
  • Upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo, lovstvo, ribarstvo i vodoprivredu,
  • Upravnog odjel za turizam,
  • Turističke zajednice Istarske županije

U nastavku donosimo neke od provedenih edukacijsko - kuharskih radionica od osnutka centra i didaktičke kuhinje:

  • Kuhinja s mesom istarskog magarca - Robert Perić
  • Tehnike rezanja i obrade tune -David Skoko
  • Kreativna gastronomija s mesom istarskog goveda - Emanuele Scarello
  • Tradicionalne tjestenine Istre - Davorka Šajina
  • Valorizacija šafrana u Istri - David Skoko
  • Kreativna radionica Danijela Đekića
  • Restoranska vegetarijanska kuhinja - Ana Ugarković
  • Ribe Jadrana s Zdravkom Tomšićem
  • Dekoracija tanjura i moderno serviranje hrane - Janez Bratovž
  • Food dizajn - tradicija i trendovi - Tomislav Škunca i Dragan Dragojlović
  • Burgeri - Marijo Čepek
  • SOUS VIDE - kuhanje u vakuumu - Robert Perić
  • Svinjska polovica od A-Ž - Mate Janković

Veselimo se zajedničkoj suradnji.