Logo
 HR  ENG  ITA 

Vijesti

14.10.22 15:57 Starost: 1 g

Započele prijave za radionice jesenskog ciklusa 2022. godine

 

Objavljeni su datumi i sve informacije o edukacijsko-kuharskim radionicama jesenskog ciklusa 2022. godine te otvorene prijave.

AZRRI-Agencija za ruralni razvoj Istre objavila je program edukacijsko-kuharskih radionica jesenskog ciklusa 2022. godine te datume održavanja pojedinih radionica. Svi zainteresirani kuhari, ugostitelji i osobe koje djeluju u sektoru ugostiteljstva, turizma i gastronomije mogu se prijaviti na edukacije ovogodišnjeg jesenskog ciklusa putem online obrasca,  koji se nalazi na službenim web stranicama Edukacijsko gastronomskog centra Istre - ovdje.

AZRRI-Agencija za ruralni razvoj Istre će tijekom listopada i studenog provesti niz edukacijsko-kuharskih radionica za ugostiteljske djelatnike, kuhare, slastičare, managere i voditelje, konobare te drugo osoblje, a sve s glavnim ciljem edukacije ljudskih potencijala ugostiteljsko-turističkog sektora te unaprjeđenja istarske ali i hrvatske gastronomije. Edukacije se održavaju u Edukacijsko gastronomskom centru Istre, koji predstavlja platformu za vrednovanje i promociju istarske gastronomije u cilju zaštite i valorizacije autohtonih pasmina i poljoprivredno-prehrambenih proizvoda Istre.  U ovogodišnjem jesenskom ciklusu gostovat će važna lica hrvatske gastronomske scene uz već poznate kuharske majstore, koji već godinama educiraju polaznike raznovrsnim edukacijama. Nove tematike valorizacije specifičnih namirnica te njihove upotrebe kroz različite aspekte kreativne gastronomije, bit će teme jesenskog ciklusa.

Upravo zbog svoje uloge kao poveznice između poljoprivrednog i ugostiteljsko-turističkog sektora u cilju valorizacije istarske gastronomije, AZRRI želi pomoći ugostiteljima s područja Istarske županije ali i šire, u njihovom nastojanju da poboljšaju ponudu u vlastitim objektima kroz usavršavanje svojih kuharskih kompetencija, znanja i vještina.

U nastavku Vam donosimo edukacijsko-kuharske radionice jesenskog ciklusa 2022. godine.

  1. Krumpir - jednostavna namirnica za složene priloge i jela - Matija Bogdan
  2. Gof, lica i strijelka - predatorske ribe u gastronomiji - Robert Perić
  3. Morske kreativne pašte - David Skoko    
  4. Bijeli menu - riba list - David Skoko
  5. Kreativna otočka kuhinja restorana Boškinac – Dominik Mrkonjić
  6. Mini slastice u modernom slastičarstvu - Robert Perić
  7. Kreativna gastronomija s mesom istarskog tovara - Melkior Bašić
  8. Kreativna kuhinja Damira Tomljanovića – Damir Tomljanović
  9. Maruni i gljive - sezonske namirnice visoke kuhinje – Deni Srdoč
  10. Gostoljubivost, usluga i doživljaj, vrijednosti zbog kojih se gosti vraćaju – Sanja Krmpotić i Igor Černjul
  11. Torte  - novi trendovi - Robert Perić