Logo
 HR  ENG  ITA 

Vijesti

20.09.22 14:31 Starost: 2 g

JAVNI POZIV za sudjelovanje na radionici „Pravilno sljubljivanje hrane i vina istarskog teritorija“

 

Specijalizirana radionica „Pravilno sljubljivanje hrane i vina istarskog teritorija“ provodi se u sklopu projekta KLIK Pula, a održat će se u srijedu i četvrtak, 28. i 29.09.2022. godine u Edukacijsko gastronomskom centru Istre s početkom u 10:00 h.

Škola za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula (u daljnjem tekstu ŠTUT Pula) kao nositelj projekta KLIK Pula - Centar za kompetentno cjeloživotno razvijanje inovativnih znanja i vještina u sektoru ugostiteljstva i turizma i AZRRI - Agencija za ruralni razvoj Istre d.o.o. Pazin (u daljnjem tekstu AZRRI d.o.o.) kao partner na projektu objavljuju JAVNI POZIV  za sudjelovanje na radionici „Pravilno sljubljivanje hrane i vina istarskog teritorija“.

U sklopu projekta KLIK Pula - Centar za kompetentno cjeloživotno razvijanje inovativnih znanja i vještina u sektoru ugostiteljstva i turizma, provode se specijalizirani programi usavršavanja odraslih polaznika. Dvodnevna radionica „Pravilno sljubljivanje hrane i vina istarskog teritorija“ jedan je od specijaliziranih programa, za čiju provedbu je zadužen AZRRI d.o.o. u suradnji sa ŠTUT Pula. Projekt KLIK Pula sufinancira se u okviru Europskog socijalnog fonda (ESF) za razdoblje 2014.-2020. godine.

Ova specijalizirana dvodnevna radionica ima za cilj educirati pripadnike sektora ugostiteljstva, hotelijerstva i turizma o sljubljivanju različitih jela sa odgovarajućim vinom istarskoga teritorija, što predstavlja vrhunac gastronomskog užitka.

Danas u gastronomiji nije dovoljno samo pripremiti vrhunsko jelo, već se javlja potreba sljubljivanja toga istog jela s odgovarajućim vinom koje će pobuditi osjetila kod gosta odnosno konzumenta. Na tržištu postoji veoma mali broj ugostiteljskih djelatnika, uključujući i kuhare i konobare koji znaju na pravilan način zaokružiti priču pojedinog jela, stoga je upravo ova radionica namijenjena toj bitnoj i zanimljivoj temi.

Struktura radionice podijeljena je na teorijski i praktični dio, te će se odvijati kroz dva dana, kako bi polaznici na najbolji način dobili uvid u ovu tematiku i imali dovoljno vremena savladati istu.

U cilju što uspješnije provedbe specijalizirane radionice te pravilne edukacije svih dionika  iz sektora ugostiteljstva, turizma i hotelijerstva u vezi tematike sljubljivanja hrane i vina istarskoga teritorija, pozivamo sve zainteresirane da što prije pošalju svoje prijave.

Radionica je besplatna za sve sudionike, a održati će se u srijedu i četvrtak, 28. i 29.09.2022. godine u didaktičkoj kuhinji Edukacijsko gastronomskog centra Istre s početkom  u 10:00 sati.

Prijave se zaprimaju do popunjenja slobodnih mjesta, i to za po jednog polaznika iz svakog od prijavljenih objekata/institucija. Molimo sve zainteresirane da svoje prijave za sudjelovanje šalju e-mailom na iris.pentek@azrri.hr .

Napomena: aktivnost se provodi u organizaciji regionalnog centra kompetentnosti KLIK Pula-ŠTUT Pula.

Više informacija potražite u dolje navedenom dokumentu Javnog poziva.