Logo
 HR  ENG  ITA 

Vijesti

11.03.22 14:34 Starost: 2 g

Održana tiskovna konferencija u svezi najave proljetnog ciklusa radionica 2022

 

U prostorijama Obrtničke komore Istarske županije, u srijedu, 9. ožujka 2022. godine održana je tiskovna konferencija svezi najave proljetnog ciklusa edukacijsko-kuharskih radionica 2022. godine.

 U sjedištu Obrtničke komore Istarske županije u Puli, dana 9. ožujka 2022. godine održana je tiskovna konferencija, kojom je najavljeno održavanje proljetnog ciklusa edukacijsko-kuharskih radionica koje organizira i provodi Agencija za ruralni razvoj Istre u suradnji s partnerima projekta.

Uvaženim predstavnicima medija predstavljena je uloga AZRRI-a kao koordinatora i organizatora kuharskih radionica, kojima je glavni cilj kontinuirana edukacija ljudskih potencijala sektora ugostiteljstva, hotelijerstva i turizma u svezi valorizacije autohtonih pasmina i poljoprivredno-prehrambenih proizvoda Istre odnosno vrednovanja istarske gastronomije. Iz godine u godinu, radi se na usavršavanju tematika, kako bi se zadovoljile potrebe za edukacijom koja je u skladu s pravilima struke ali i trendovima.

 

Ovogodišnji proljetni ciklus doživljava pravo osvježenje te u nekim tematikama potpuni zaokret s ciljem ponude novih edukacija, koje će potaknuti nove ideje i pokušati preokrenuti trendove kod lokalnih i regionalnih chefova te ostalih ugostiteljskih djelatnika. Na tiskovnoj konferenciji predstavljene su tematike i predavači radionica koje će se odvijati tijekom ožujka i travnja 2022. godine.

Projekt, uz Komoru, podupiru Istarska županija (Upravni odjeli za turizam i poljoprivredu), Turistička zajednica Istarske županije i Hrvatska gospodarska komora - Županijska komora Pula.

U nastavku Vam donosimo edukacijsko-kuharske radionice proljetnog ciklusa 2022. godine.

  1. Kreativna gastronomija Tomaža Kavčića - Tomaž Kavčić, chef konobe Gostilna pri Lojzetu, Dvorec Zemono (Slovenija) - točan datum u najavi
  2. Vegetarijanska i veganska kuhinja Matije Bogdana - Matija Bogdan, chef restorana Mano (Zagreb) - 15. ožujka 2022.
  3. Jednostavne slastice za zajutrak i doručak - Robert Perić, executive chef LF cateringa, Maestro Choccolatier, profesor slastičarstva ŠTUT Pula - 21. ožujka 2022.
  4. Jednostavne slana jela za zajutrak - Robert Perić, executive chef LF cateringa, Maestro Choccolatier, profesor slastičarstva ŠTUT Pula - 28. ožujka 2022.
  5. Kreativna gastronomija by Hrvoje Kroflin - Hrvoje Kroflin, chef restorana Mano 2 (Zagreb) - 30. ožujka 2022.
  6. Moderni reinterpretirani istarski deserti i kokteli s lokalnim alkoholima - Robert Perić, executive chef LF cateringa, Maestro Choccolatier, profesor slastičarstva ŠTUT Pula i Igor Černjul, profesor ugostiteljstva Škola za turizam,  ugostiteljstvo i trgovinu Pula - 04. travnja 2022.
  7. Lokalne namirnice u službi japanske kuhinje - Saša Pribičević, chef restorana Matsunoki (Mali Lošinj)  - 05. travnja 2022.
  8. Autorske pizze s lokalnim karakterom - Premiata Fabrica Pizza, Bassano Del Grappa  - 06.-07. travnja 2022.
  9. Istrian urban food - David Skoko, chef konobe Batelina (Pula) - 12. travnja 2022.
  10. „Šparoga, bljušt, veprin“ – samoniklo bilje iz Istre - Matija Bogdan, chef restorana Mano (Zagreb) - 13. travnja 2022.
  11. Gostoljubivost, usluga i doživljaj, vrijednosti zbog kojih se gosti vraćaju - Sanja Krmpotić, mentorica za gostoljubivost, lojalnost i zadržavanje gostiju u ugostiteljstvu i turizmu (Sagape, obrt za konzalting u ugostiteljstvu) i Igor Černjul, profesor ugostiteljstva Škola za turizam,  ugostiteljstvo i trgovinu Pula - 19. travnja 2022.
  12. Kreativna riblja kužina - David Skoko, chef konobe Batelina (Pula) - 26. travnja 2022

Po završetku tiskovne konferencije, pozvani su obrtnici ugostitelji da se prijave putem poveznice https://egci.azrri.hr/.