Logo
 HR  ENG  ITA 

Vijesti

18.09.19 13:42 Starost: 5 g

Okrugli stol „Program Istarske vune" u Svetvinčentu - 20.09.2019

 

U petak, 20. rujna 2019. godine u Svetvinčentu održava se okrugli stol „Program Istarske vune“ projekta ISTRA BIO REGIJA.

Upravni odjel za poljoprivredu, šumarstvo, lovstvo, ribarstvo i vodoprivredu Istarske županije i AZRRI-Agencija za ruralni razvoj Istre d.o.o. Pazin, zajednički organiziraju okrugli stol s temom „Program Istarske vune“ projekta ISTRA BIO REGIJA. Okrugli stol će se održati u petak 20. rujna 2019. godine s početkom u 10.00 sati u prostorijama župnog ureda općine Svetvinčenat.

Cilj okruglog stola je spoznavanje važnosti vune u životu istarskog čovjeka u povijesti i sadašnjici te kreiranje smjernica programa koje će vratiti vunu u naš svakodnevni život sa svim dobrobitima koje nam vuna može dati. Pozvani su sudionici koji kreiraju društveni i gospodarski život u županiji i koji mogu doprinijeti ovom cilju te strani stručnjaci koji imaju iskustva s provođenjem ovakvih programa.

Tijekom subote i nedjelje, 21. i 22. rujna 2019. godine održava se 8. Festival sira gdje će se moći razgledati proizvodi izrađeni od vune istarske ovce te sudjelovati u demonstraciji filcanja vune, a u nedjelju će se posjetitelji moći okušati u radionici mokrog filcanja vune.