Logo
 HR  ENG  ITA 

Vijesti

16.04.19 11:22 Starost: 5 g

Službeno završen proljetni ciklus edukacija 2019. kuharskom radionicom Emanuela Scarella

 

U četvrtak. 16. travnja 2019., dvodnevnom radionicom talijanskog chefa Emanuela Scarella službeno je završen proljetni ciklus edukacijsko - kuharskih radionica 2019. godine.

 Proljetni ciklus posebno je obilježen te ujedno i svečano završen dvodnevnom radionicom „Ekološki proizvodi u „Michelinovoj“ kuhinji“ s naglaskom na vegetarijska jela, pod stručnim vodstvom nositelja dvije Michelinove zvjezdice, Emanuela Scarella. Zbog svoje duboke povezanosti s teritorijem i sezonskim lokalnim namirnicama te ujedno i svoje životne priče, chef Emanuele je polaznicima prezentirao vegetarijanske menije bazirane na ekološkim proizvodima Istre. Neka od pripremanih jela na radionici su krema od graška s prženom crnom rižom i prahom od mente, špageti od krumpira na kremi od medvjeđeg luka i kremi od sira Grana Padano, pasta fažol s pjenicom od sira Grana Padano, salata s kremom od pasteriziranog žumanjka, panacota yuzu s dresingom.

Riječi kuharskog viruoza Scarella: “Danas sedamdeset posto sve hrane uzgajamo za stoku. Problem održivosti je sistemski i sveobuhvatan, trebalo bi mijenjati sve od proizvodnje do prehrambenih navika. Moramo mijenjati mentalitet. Kad sam prvi put vidio što je AZRRI učinio s obnovom boškarina, bio sam ganut. Nije stvar samo u tome da su povećali broj grla, promijenili su kompletan mindset, dali su ljudima novu perspektivu, zasijali su sjeme iz kojega se može razvijati nova, održiva poljoprivreda u ovom kraju. To je pristup kojemu danas moramo svi težiti. Mi kuhari moramo početi od svojih kuhinja."

Pročitajte zanimljivi članak o edukacijsko - kuharskoj radionici Emanuela Scarella objavljen od strane portala Kult Plave Kamenice ovdje.