Nakon uspješno završenih proljetnih radionica za kuhare u Edukacijskom gastronomskom centru Istre, Azrri Agencija za ruralni razvoj Istre d.o.o. će tijekom mjeseca lipnja, srpnja i kolovoza organizirati niz radionica s temom „GASTRONOMSKA VALORIZACIJA POLJOPRIVREDNO PREHRAMBENIH PROIZVODA ISTRE“
Prepoznatljivost Istre kao gastronomske regije i njene gastronomije, temelji se upravo na poznavanju i korištenju lokalnih poljoprivrednih proizvoda i sirovina. Međutim uslijed sezonalnosti turističke ponude te zbog nepovezanosti primarnog poljoprivrednog sektora s ugostiteljsko-hoteljerskim sektorom, potrošnja dijela lokalnih namirnica, sirovina i proizvoda te njihova valorizacija u gastronomiji još uvijek nije dovoljno zastupljena.
Kako bi lokalne proizvode i sirovine približili kuharima, te ih upoznali sa njihovim kulinarskim potencijalom, u Edukacijskom gastronomskom centru Istre ugostitelji, kuhari upoznavati će se s poljoprivrednim sirovinama iz Istre, s njihovim kvalitativnim vrijednostima te s njihovom gastronomskom primjenom. Radionice će biti fokusirane na edukaciju o pojedinom proizvodu te na njihovo inovativno i kreativno korištenje u kulinarstvu.
Više o radionici pročitajte ovdje.