Logo
 HR  ENG  ITA 

Vijesti

20.11.19 13:15 Starost: 4 g

Javni poziv za sufinanciranje korištenja obnovljivih izvora energije registriranim iznajmljivačima i obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima

 

Registriranim iznajmljivačima i obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima (OPG) na raspolaganju je 18 milijuna kuna za projekte ugradnje fotonaponskih sustava. Ovisno o lokaciji nekretnine, moći će se dobiti 40, 60 ili 80% bespovratnih sredstava, odnosno do 70.000 kuna za iznajmljivače te do 200.000 kuna za OPG-ove.

Dana 19.11.2019. objavljen je Javni poziv za sufinanciranje korištenja obnovljivih izvora energije (fotonaponskih sustava) u turizmu fizičkim osobama - registriranim iznajmljivačima i obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima (OPG). Pozivaju se svi zainteresirani iznamljivači i vlasnici OPG-ova da se prijave te da preporučeno poštom ili na prijamni ured Fonda dostave jedan zahtjev za sufinanciranje nove fotonaponske elektrane (FNE). Uz to, Fond sufinancira i stručni nadzor nad provedbom projekta, uz uvjet da su svi troškovi nastali nakon objave poziva.

Turisti sve više traže smještaj i usluge koje vode računa o održivom korištenju prirodnih resursa te je ovo, uz sve ekološke benefite, jedna od mogućnosti da  iznajmljivači i vlasnici OPG-ova svoju ponudu prilagode uvjetima tržišta.

Javni poziv

Više informacija potražite ovdje

http://www.fzoeu.hr/docs/javni_poziv_fn_u_turizmu_v1.pdf