Logo
 HR  ENG  ITA 

Vijesti

17.01.20 11:03 Starost: 4 g

Službeno uručenje odluka o odabiru projekata temeljem LAG natječaja “Restrukturiranje, modernizacija i povećanje vrijednosti poljoprivrednih gospodarstava“

 

U srijedu, dana 15. siječnja 2020. godine u prostorijama LAG-a „Središnja Istra“ službeno su uručene odluke o odabiru projekata temeljem LAG natječaja pod nazivom “Restrukturiranje, modernizacija i povećanje vrijednosti poljoprivrednih gospodarstava“ (mjera 1.1.1.).

Na navedenom natječaju, AZRRI - Agencija za ruralni razvoj Istre prijavila jeprojekt nabavke mehanizacije u svrhu poboljšanja poslovanja te nakon odluke LAG-a, slijedi proces dodatne provjere pri Agenciji za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

Prihvatljivi prijavitelji na ovaj natječaj bila su poljoprivredna gospodarstva veće ekonomske veličine, a natječajem je LAG „Središnja Istra“ osigurao sufinanciranje 11 projekata čija sveukupna vrijednost iznosi 4.489.759,41 kn, od čega će iz sredstava LAG-a biti dodijeljeno 2.861.119,63 kn. U sklopu LAG natječaja, dodijeljene su pojedinačne potpore u rasponu od 10.000 do 50.000 eura, a korisnici svoje projekte sufinanciraju s 50% odnosno 30% za mlade poljoprivrednike. Projekti će obuhvatiti aktivnosti koje se odnose na nabavku mehanizacije, gospodarskih vozila, podizanje višegodišnjih nasada te gradnju pomoćnih poljoprivrednih objekata, a ulaganja će biti odrađena na području grada Pazina i  Poreča te općina Cerovlje, Lupoglav, Žminj i Motovun otkud je odobreno najviše prijava.


Više informacija pronađite na službenim web stranicama LAG-a Središnje Istre ili kliknite ovdje.