Logo
 HR  ENG  ITA 

Vijesti

13.03.23 17:32 Starost: 1 g

JAVNI POZIV za sudjelovanje na radionici „Valorizacija lukovičastog povrća u gastronomiji“

 

Specijalizirana radionica „Valorizacija lukovičastog povrća u gastronomiji“ provodi se u sklopu projekta KLIK Pula, a održati će se u četvrtak i petak 16. i 17.03.2023. godine u Edukacijsko gastronomskom centru Istre s početkom u 10:00 h

Škola za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula (u daljnjem tekstu ŠTUT Pula) kao nositelj projekta KLIK Pula - Centar za kompetentno cjeloživotno razvijanje inovativnih znanja i vještina u sektoru ugostiteljstva i turizma i AZRRI - Agencija za ruralni razvoj Istre d.o.o. Pazin kao partner na projektu, objavljuju Javni poziv za sudjelovanje na radionici „Valorizacija lukovičastog povrća u gastronomiji“.

U sklopu projekta KLIK Pula - Centar za kompetentno cjeloživotno razvijanje inovativnih znanja i vještina u sektoru ugostiteljstva i turizma, provode se specijalizirani programi usavršavanja odraslih polaznika u sektoru ugostiteljstva i turizma. Dvodnevna radionica „Valorizacija lukovičastog povrća u gastronomiji“ jedan je od specijaliziranih programa za čiju provedbu je zadužen AZRRI d.o.o. u suradnji sa ŠTUT Pula. Projekt KLIK Pula se sufinancira u okviru Europskog socijalnog fonda (ESF) za razdoblje 2014.-2020. godine.

Lukovičasto povrće uključuje različite sorte luka, češnjaka, i poriluka, te se upravo njima posvećuje posebna pažnja u kreiranju jela, radi toga što oni predstavljaju bazu mnogim jelima. Međutim, potencijali lukovičastog povrća nisu dovoljno iskorišteni u tradicionalnim i modernim jelima. Navedeno je povrće veoma važno za gastronomiju, jer se njime postiže poboljšanje okusa i teksture jela, te ono jelima daje poseban miris. Cilj ove specijalizirane radionice jest polaznicima sektora ugostiteljstva i turizma prezentirati, te ih educirati o prednostima korištenja lukovičastog povrća, ali ne kao sastojaka, već kao namirnica u jelima.

Radionicom se želi educirati kuhare polaznike o važnosti lukovičastog povrća u gastronomiji, te im se žele dati ideje i smjer kako uz pomoć lukovičastog povrća pripremiti inovativne tanjure. Tijekom radionice, kuhar predavač pripremati će niz jela u koja će biti uključeno lukovičasto povrće i to u predjelima, glavnim jelima ili kao prilog. Radionica će se odvijati kroz dva dana, prvi dan biti će posvećen stručnom predavanju o lukovičastom povrću, te njegovim specifičnostima, dok je drugi dan rezerviran za praktični dio i pripremu kreativnih tradicionalnih ali i modernih varijanti jela uz različite kuharske tehnike. Kuhar predavač biti će chef Nikola Vuković.

Radionica je besplatna za sve sudionike, a održati će se u četvrtak i petak, 16. i 17.03.2023. godine u Edukacijsko gastronomskom centru Istre (Gortanov brijeg 1, Pazin) s početkom u 10:00 sati.

Prijave se zaprimaju do popunjenja slobodnih mjesta, i to za po jednog polaznika iz svakog od prijavljenih objekata/institucija. Molimo sve zainteresirane da svoje prijave za sudjelovanje šalju email-om na iris.pentek@azrri.hr , a za sve informacije slobodno nam se obratite pozivom na kontakt broj 052/351-595.

Napomena: aktivnost se provodi u organizaciji regionalnog centra kompetentnosti KLIK Pula-ŠTUT Pula

Više informacija potražite u dolje navedenom dokumentu Javnog poziva.