Logo
 HR  ENG  ITA 

Vijesti

06.12.22 15:23 Starost: 1 g

JAVNI POZIV za sudjelovanje na radionici „Suho voće iz Istre kao temelj za pripremu inovativnih slastica“ - OTKAZANA!

 

Specijalizirana radionica „Suho voće iz Istre kao temelj za pripremu inovativnih slastica“ provodi se u sklopu projekta KLIK Pula, a održati će se u ponedjeljak i utorak, 12.12. i 13.12.2022. godine u Edukacijsko gastronomskom centru Istre s početkom u 11:00 h.


Specijalizirana radionica “Suho voće iz Istre kao temelj za pripremu inovativnih slastica”, koja se provodi u sklopu projekta KLIK Pula, a koja se trebala održati pod vodstvom chefa Ivana Peruška u ponedjeljak i utorak 12. i 13.12.2022. godine., na žalost je OTKAZANA.

Novi termin održavanja radionice koji će biti poznat početkom 2023. godine, objaviti ćemo u Javnom pozivu sa svim potrebnim informacijama.

Škola za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula (u daljnjem tekstu ŠTUT Pula) kao nositelj projekta KLIK Pula - Centar za kompetentno cjeloživotno razvijanje inovativnih znanja i vještina u sektoru ugostiteljstva i turizma i AZRRI - Agencija za ruralni razvoj Istre d.o.o. Pazin kao partner na projektu, objavljuju Javni poziv za sudjelovanje na radionici „Suho voće iz Istre kao temelj za pripremu inovativnih slastica“.

U sklopu projekta KLIK Pula - Centar za kompetentno cjeloživotno razvijanje inovativnih znanja i vještina u sektoru ugostiteljstva i turizma, provode se specijalizirani programi usavršavanja odraslih polaznika u sektoru ugostiteljstva i turizma. Dvodnevna radionica „Suho voće iz Istre kao temelj za pripremu inovativnih slastica“ jedan je od specijaliziranih programa za čiju provedbu je zadužen AZRRI d.o.o. u suradnji sa ŠTUT Pula. Projekt KLIK Pula se sufinancira u okviru Europskog socijalnog fonda (ESF) za razdoblje 2014.-2020. godine.

Ova specijalizirana dvodnevna radionica ima za cilj educirati pripadnike sektora ugostiteljstva i turizma o brojnim mogućnostima korištenja suhog voća kao glavne komponente za izradu inovativnih slastica lokalnog karaktera.

Za razliku od nekadašnjih vremena, kada se suho voće obilato koristilo, te se serviralo čak i kao raskošni ukras bogatih antičkih stolova, danas je ono puno manje zastupljeno u gastronomiji. Upravo je to razlog osmišljavanja te održavanja ove zanimljive tematske radionice. Kuharima i slastičarima polaznicima, ova će radionica biti veoma korisna za stjecanje novih znanja o korištenju suhog voća u izradi izvanrednih delicija kojima će moći obogatiti ponudu svojih objekata.

Radionica je podijeljena na teorijski i praktični dio, te će se odvijati kroz dva dana, kako bi polaznici na najbolji mogući način dobili uvid u ovu interesantnu temu. Kuhar predavač za pripremu će koristiti suho voće poput sušene murve, smokve kao i ostalo voće karakteristično za područje Istre. Radionicu će voditi chef predavač Ivan Peruško.

Radionica je besplatna za sve sudionike, a održati će se u ponedjeljak i utorak, 12.12. i 13.12.2022. godine u didaktičkoj kuhinji Edukacijsko gastronomskog centra Istre (Gortanov brijeg 1, Pazin) s početkom  u 11:00 sati.

Prijave se zaprimaju do popunjenja slobodnih mjesta, i to za po jednog polaznika iz svakog od prijavljenih objekata/institucija. Molimo sve zainteresirane da svoje prijave za sudjelovanje šalju emailom na iris.pentek@azrri.hr , a za sve informacije nam se slobodno obratite pozivom na kontakt broj 052/351-595.

Napomena: aktivnost se provodi u organizaciji regionalnog centra kompetentnosti KLIK Pula-ŠTUT Pula

Više informacija potražite u dolje navedenom dokumentu Javnog poziva.