Logo
 HR  ENG  ITA 

Vijesti

29.06.20 09:53 Starost: 153 d

Radionice u sklopu projekta “Domaće od malih nogu” – LAG Sjeverne i LAG Južne Istre

 

U sklopu projekta "Domaće od malih nogu", u lipnju su održane radionice koje predstavljaju nastavak ciklusa edukacija kuharskog osoblja odgojno-obrazovnih ustanova s područja LAG-a Sjeverne Istre te LAG-a Južne Istre.

U ožujku je započeo ciklus edukacija za kuharsko osoblje predškolskih i školskih ustanova s područja Lokalne akcijske grupe - LAG Sjeverna Istra, no zbog novonastale epidemiološke situacije u zemlji i okruženju te prema preporukama i smjernicama Stožera civilne zaštite Istarske županije, edukacija je odgođena. Nakon ublažavanja mjera restrikcije, u lipnju se  nastavilo s održavanjem preostalih edukacija u didaktičkoj kuhinji Edukacijsko gastronomskog centra Istre. Sveukupno je održano šest radionica za kuhare i tete kuharice s područja LAG-a Sjeverne Istre.

Edukacija koja je bila planirana u mjesecu ožujku za kuharsko osoblje odgojno-obrazovnih ustanova s područja LAG-a Južne Istre, također je zbog epidemiološke situacije odgođena. U didaktičkoj kuhinji smještenoj na Tržnici Pula, tijekom lipnja održane su radionice za kuhare i tete kuharice s područja LAG-a Južne Istre.

Radionice su vođene od strane iskusnih i dobro znanih chefova Roberta Perića i Davida Skoke, gdje su se pripremala inovativna i kreativna jela koja ne predstavljaju izazov za pripremanje u većim količinama. Cilj navedenih edukacija jest poticanje na kreativnost te uvođenje raznovrsne zdrave prehrane bazirane na lokalnim namirnicama i proizvodima u odgojno-obrazovno ustanove, odnosno vrtiće i škole.

 „Domaće od malih nogu“ projekt je suradnje četiriju istarskih lokalnih akcijskih grupa (LAG-ova) – „Središnje Istre“, „Sjeverne Istre“, „Južne Istre“ i „Istočne Istre“, s krajnjim ciljem stvaranja preduvjeta za povećanje potrošnje te uvođenje novih namirnica i proizvoda lokalnih poljoprivrednih proizvođača u odgojno-obrazovne ustanove na području Istarske Županije. Zajednička aktivnost svih partnera na projektu jest izrada studije o mogućnostima povećanja potrošnje te uvođenja novih namirnica i proizvoda lokalnih poljoprivrednih proizvođača u odgojno-obrazovne ustanove.   Projekt se financira iz Programa ruralnog razvoja RH za razdoblje 2014-2020, s provedbom je započeo u travnju ove godine, a trajati će do travnja 2021. godine.