Logo
 HR  ENG  ITA 

Vijesti

24.02.21 08:21 Starost: 3 g

JAVNI POZIV za sudjelovanje na radionici Inovativna jela od mesa lokalne peradi u sklopu projekta KLIK Pula

 

Specijalizirana radionica „Inovativna jela od mesa lokalne peradi“ u sklopu projekta KLIK Pula održat će se u srijedu i četvrtak, 3. i 4.03.2021. godine u Edukacijsko gastronomskom centru Istre, s početkom u 08:30 h.

AZRRI-Agencija za ruralni razvoj Istre d.o.o. Pazin, partner na projektu KLIK Pula - Centar za kompetentno cjeloživotno razvijanje inovativnih znanja i vještina u sektoru ugostiteljstva i turizma, objavljuje Javni poziv za sudjelovanje na radionici „Inovativna jela od mesa lokalne peradi“.

Projekt KLIK Pula provodi se u okviru Europskog socijalnog fonda (ESF) za razdoblje 2014.-2020.. na kojemu je AZRRI d.o.o. partner.  Svrha Centra za kompetentno cjeloživotno razvijanje inovativnih znanja i vještina u sektoru ugostiteljstva i turizma - KLIK Pula jest povećanje konkurentnosti hrvatskog turizma kroz unaprjeđenje obrazovne infrastrukture i provedba programa obrazovanja, usavršavanja i osposobljavanja ljudskih potencijala izvrsne kvalitete sukladno potrebama visoko kvalitetnih smještajnih i uslužnih kapaciteta. AZRRI je uključen u aktivnost razvoja i unaprjeđenja te provedbe programa redovitog strukovnog obrazovanja, programa za obrazovanje odraslih i programa cjeloživotnog učenja u RCK KLIK te ova radionica je dio specijaliziranih programa za usavršavanje nastavnika, učenika i odraslih polaznika.

Meso peradi dio je tradicionalne ponude jela u Istri te se konzumiralo na cjelokupnom teritoriju istarskog poluotoka. Više je razloga za tradicionalni uzgoj peradi, počevši od kratkog  trajanja uzgoja pa do odlične iskoristivosti namirnice te na kraju i nutritivna vrijednost bijelog mesa peradi po dostupnim cijenama. Stoga je meso peradi korišteno u mnogim jelima u istarskim objektima, od juha, toplih predjela pa sve do glavnih jela. Radionicom se želi ukazati na kvalitetu domaće uzgojenih bijelih mesa naspram mesa komercijalnih uzgoja, te tako pomoći u stvaranju dodatne vrijednosti lokalno uzgojene peradi čiji će potencijal kuhari/ugostiteljski djelatnici znati iskoristiti. 

Mladi i talentirani chef Deni Srdoč prezentirat će i pripremati inovativna jela na bazi mesa lokalne peradi, čije će karakteristike te pravilne tehnike prvotno predstaviti na prvi dan radionice. Sljedeći dan će se odvijati praktični dio radionice na kojem će se prezentirati svi rezovi mesa te namirnice koje će potom biti korištene u pripremi jela.

Radionica je besplatna za sve sudionike i održat će se u srijedu i četvrtak, 3. i 4.03.2021. godine u Edukacijsko gastronomskom centru Istre (Gortanov brijeg 1, Pazin) s početkom u 08:30 h.

Prijave na događanje se zaprimaju do popunjenja slobodnih mjesta te iz jednog objekta/institucije moguća je prijava samo jednog polazika. Molimo sve zainteresirane da svoje prijave za sudjelovanje šalju e-mailom na edukacije(at)azrri.hr ili se prijave pozivom na kontakt broj 052/351-596.

Više informacija potražite u dolje navedenom dokumentu Javnog poziva.