Logo
 HR  ENG  ITA 

Vijesti

19.02.21 10:51 Starost: 3 g

Natječaj za izbor najboljeg mladog poljoprivrednika ili poljoprivrednicu u 2021. godini.

 

Ministarstvo poljoprivrede, Jutarnji list i zastupnica u Europskom parlamentu Sunčana Glavak, uz podršku pokrovitelja Zagrebačke banke i Konzuma, provode natječaj za izbor najboljeg mladog poljoprivrednika/poljoprivrednice u 2021. godini.

U nagradnom natječaju mogu sudjelovati fizičke osobe, državljani Republike Hrvatske, koji su nositelji OPG-a ili vlasnici obrta za poljoprivredu i imaju do 40 godina života te su i korisnici mjera Programa ruralnog razvoja, sa svojim projektima koji se financiraju iz Programa, a koji su završeni ili su u provedbi.

Svrha privređivanja nagradnog natječaja je  promocija mjera za mlade poljoprivrednike Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske 2014.-2020. te pozitivne slike o mladim poljoprivrednicima, kontinuirano promoviranje poljoprivredne proizvodnje, i pozitivnih uspješnih priča iz hrvatske poljoprivrede, a sve kako bi motivirali mlade poljoprivrednike da ostanu živjeti u ruralnom prostoru i nastave stvarati modernu poljoprivrednu proizvodnju uz podršku fondova Europske unije.

Najbolji mladi poljoprivrednik ili poljoprivrednica iz Hrvatske sudjelovat će na Europskom kongresu najboljih mladih poljoprivrednika i biti dio utrke za europskog mladog poljoprivrednika. Tri ključne kategorije u kojima se mladi poljoprivrednici natječu jesu:

- digitalni šampion u poljoprivredi (za usvajanje i širenje novih tehnologija ili inovativnih poljoprivrednih praksi),

- šampion ekološke održivosti u poljoprivredi (za usvajanje i primjenu najboljih praksi za očuvanje okoliša, korisnih za biološku raznolikost i očuvanje ekosustava) te

- šampion hrane u poljoprivredi (za plasman poljoprivrednih proizvoda na tržište ili primjenu poduzetničkih ideja u prehrambenom lancu).

Prijave za nagradni natječaj se dostavljaju putem prijavnice. Popunjenu prijavnicu potrebno je poslati na adresu elektroničke pošte naj.poljoprivrednik(at)hanzamedia.hr.

Medijski pokrovitelj izbora je Jutarnji list, a glavni sponzor Zagrebačka banka koja će najbolje sudionike nagraditi novčanim nagradama u ukupnom iznosu od 50.000 kuna. Za pobjednika/cu natječaja osigurano je 25 tisuća kuna, za drugoplasiranog/u 15 tisuća kuna, a trećeplasirang/u 10 tisuća kuna. Za dvadeset i jednog najboljeg poljoprivrednika zastupnica Sunčana Glavak će osigurati put u Bruxelles i posjet Europskom parlamentu.

Više informacija potražite ovdje.