Logo
 HR  ENG  ITA 

Vijesti

02.02.21 15:12 Starost: 3 g

Istarska županija priprema program revitalizacije istarske koze

 

AZRRI-Agencija za ruralni razvoj Istre iu suradnji s Istarskom županijom nastavlja s radom na zaštiti i valorizaciji istarske ovce.

Istarska županija, putem Upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo, lovstvo, ribarstvo i vodno gospodarstvo u 2021. godini nastavlja s brojnim aktivnostima na području poljoprivrede. Zahvaljujući dosadašnjim projektima i brojnim ulaganjima, Istra je danas prepoznata po vrhunskim eno-gastronomskim proizvodima i delicijama, a buduće aktivnosti usmjerene su na daljnje poticanje ekološkog uzgoja i BIO poljoprivrede. Upravo su ekološki i BIO proizvodi danas sve više traženi i na cijeni, a ta vrsta poljoprivredne proizvodnje doprinosi održivom razvoju, te kvalitetnom odnosu čovjeka prema tlu, vodi, zraku, biljkama, životinjama i ljudima.

Istarska županija i Upravni odjel za poljoprivredu u suradnji s AZRRI-Agencijom za ruralni razvoj Istre, provodit će program zaštite janjećeg istarskog mesa. Uz istarsko govedo-boškarina i istarskog magarca-tovara, AZRRI nastavlja svoj rad na revitalizaciji i valorizaciji autohtonih pasmina Istre te primjenjuje primjere uspješne prakse na zaštitu istarske koze.

Više informacija o članku pronađite ovdje.