Logo
 HR  ENG  ITA 

Vijesti

02.02.21 14:52 Starost: 3 g

Objavljen edukativno promotivni video pod nazivom Boškarin na pjatu

 

AZRRI-Agencija za ruralni razvoj Istre u suradnji s ekstrovertnim chefom Davidom Skokom, snimila je promotivni video u kojem je pripremao serpentine od mesa boškarina.

AZRRI-Agencija za ruralni razvoj Istre u suradnji s chefom Davidom Skokom, snimila je zanimljivi edukativno promotivni video, u kojem je naglasak stavljen na pripremu mesa istarskog goveda-boškarina. Navedeni video dio je seta videouradaka pod nazivom Boškarin na pjatu, koji se objavljuju na službenom YouTube profilu Agencije.

Chef David Skoko, kao istarski promotor kvalitetnih lokalnih namirnica, u videu prikazuje pripremu vrlo jednostavnog ali autentičnog jela, serpentine od mesa boškarina. Video se snimao u edukacijskoj kuhinji KEYQ+ Gastro Punkt, koja se nalazi na 1. katu pulske tržnice.

Cilj edukacijsko-kulinarskih videouradaka jest približiti meso istarskog goveda-boškarina kao namirnicu široj javnosti i kućanstvima, tako da se različiti rezovi mesa boškarina koriste u popularnim i manje poznatim jelima, koje obrađuju vrhunski chefovi. Navedene aktivnosti povezane su s radom Edukacijsko gastronomskog centra Istre, koji predstavlja platformu za vrednovanje i promociju istarske gastronomije u cilju zaštite i valorizacije autohtonih pasmina i poljoprivredno-prehrambenih proizvoda Istre.

Video možete pogledati ovdje.