Logo
 HR  ENG  ITA 

Vijesti

03.06.20 12:13 Starost: 4 g

Potpisan Ugovor za dodjelu bespovratnih sredstava za Regionalni centar kompetentnosti u Puli

 

Jučer je potpisan Ugovor za dodjelu bespovratnih sredstava za Regionalni centar kompetentnosti u Puli između Ministarstva turizma i Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula.

Jučer je u Školi za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula ministar turizma Gari Cappelli s ravnateljicom škole Orhidejom Petković potpisao Ugovor za dodjelu bespovratnih sredstava za Regionalni centar kompetentnosti u Puli vrijedan 44,7 milijuna kuna za koji su sredstva osigurana iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

Sredstva su predviđena za uvođenje obrazovanja temeljenog na radu prema potrebama poslodavaca koji su i aktivni partneri u projektu. „Ljudski potencijali temelj su inovativnosti i kvalitete svake tvrtke, a to posebice vrijedi u turizmu gdje se prodaje usluga, doživljaj i proizvod koji je rezultat prije svega ljudskog faktora. Kako bi Hrvatska bila primjer izvrsnosti u svakom segmentu, a pogotovo tako važnom kao što ljudski resursi, započeli smo s projektom uspostave centara kompetentnosti koji predstavljaju dugoročno rješenje za modernizaciju obrazovanja u skladu s potrebama tržišta rada, razvoja vještina te razmjenu iskustava među najboljim stručnjacima. Za uspostavu Regionalnih centara kompetentnosti osigurano je više od 500 milijuna kuna iz Europskog socijalnog fonda te Europskog fonda za regionalni razvoj. Vjerujem kako će upravo ovaj centar u Puli, jedan od šest u Hrvatskoj, biti jedno od središta turističke izvrsnosti i znanja“, izjavio je ministar Cappelli prilikom potpisivanja ugovora.

Regionalni centar kompetentnosti u Puli jedan je od šest imenovanih centara kompetentnosti za ugostiteljstvo i turizam koji će se nalaziti u Dubrovniku, Splitu, Opatiji, Puli, Zaboku i Osijeku za koje su osigurana sredstva za njihovo financiranje u ukupnom iznosu 388 milijuna kuna u okviru natječaja za financiranje uspostave centara kompetentnosti.

Više informacija o članku potražite ovdje.