Logo
 HR  ENG  ITA 

Vijesti

12.10.18 10:22 Starost: 5 g

Održan Okrugli stol u sklopu projekta ISTRA EKO REGIJA - 11.10.2018.

 

Dana 11. listopada 2018. godine, AZRRI – Agencija za ruralni razvoj Istre d.o.o. Pazin, zajedno s Upravnim odjelom za poljoprivredu, šumarstvo, lovstvo, ribarstvo i vodoprivredu Istarske županije organizirala je Okrugli stol u sklopu projekta Istra EKO regija.

Svrha projekta Istra EKO regija, koji je financiran sredstvima Istarske županije,  je oblikovanje Istre kao regije u kojoj se različiti dionici i sektori (poljoprivreda, turizam, javne vlasti i ustanove) sporazumno opredjeljuju za odgovornije korištenje prirodnih i ekoloških resursa, odnosno za održivo upravljanje lokalnim resursima.
Cilj okruglog stola jest kreiranje smjernica koje će voditi prema tome da se što veći broj aktivnih i budućih poljoprivrednika okrene prema ekološkoj i ekološki održivoj proizvodnji. Osim toga, cilj je potaknuti javne vlasti da u sklopu svog djelokruga poslovanja potpomognu  proizvođače ekoloških biljnih i životinjskih vrsta iz Istre koji se temelje na ekološki održivom poslovanju.
Govornici okruglog stola su bili predstavnici ekoloških udruga Istre, znanstvenih institucija, Istarske županije, Kontrolnog tijela za područje ekološke poljoprivrede, te Ministarstva poljoprivrede.
Chef  restorana Pergola zajedno s učenicima i profesorima Strukovne škole Eugena Kumičića iz Rovinja, nakon Okruglog stola organizirao je  degustaciju jela za sve sudionike na bazi istarskih ekoloških proizvoda. Na taj se način prezentirao potencijal uključivanja istarskih ekoloških poljoprivredno-prehrambenih proizvoda u ugostiteljske objekte naše županije.