Logo
 HR  ENG  ITA 

Vijesti

25.03.21 13:28 Starost: 3 g

Predstavljen proljetni ciklus radionica 2021. godine na tiskovnoj konferenciji u sjedištu Obrtničke komore IŽ

 

Nadolazeći proljetni ciklus edukacijsko-kuharskih radionica predstavljen je u srijedu, 24. ožujka 2021. godine u Obrtničkoj komori Istarske županije.

U sjedištu Obrtničke komore Istarske županije u Puli, dana 24. ožujka 2021. godine održana je tiskovna konferencija, kojom je najavljeno održavanje proljetnog ciklusa edukacijsko-kuharskih radionica koje organizira i provodi Agencija za ruralni razvoj Istre u suradnji s partnerima projekta. Tim je povodom potpisan sporazum između AZRRI i Obrtničke komore IŽ o suradnji i sufinanciranju radionica obrtnicima s područja Istarske županije.

Provođenjem edukacija i usavršavanjem kuharskih kompetencija, od osnutka centra do danas, organizirano je više od 145 edukacijsko-kuharskih radionica, koje je pohađalo više od 1700 kuhara, ugostitelja i hotelijera s područja Istarske, ali i ostalih županija Hrvatske. Na tiskovnoj konferenciji predstavljene su edukacijsko-kuharske radionice koje će se odvijati tijekom mjeseca ožujka, travnja i svibnja 2021. godine, te njezini predavači.

Predsjednik Komore Robert Momić istaknuo je važnost radionica, te kako su one dobro prihvaćene među obrtnicima. Naglasio je kako je Komora anketirala polaznike dosadašnjih radionica, te kako su ih svi ocijenili kvalitetnim i korisnim, a o tome svjedoči i činjenica da isti polaznici pohađaju više radionica. Također je istaknuo kako Komora sufinancira cijenu radionica za obrtnike i njihove zaposlenike s 25%.

Direktor Agencije za ruralni razvoj Istre, Igor Merlić istaknuo je kako je cilj radionica, uz edukaciju ugostitelja, valorizacija izvornih istarskih pasmina i poljoprivredno-prehrambenih proizvoda Istre. Projekt, uz Komoru, podupiru Istarska županija (Upravni odjeli za turizam i poljoprivredu), Turistička zajednica Istarske županije i Hrvatska gospodarska komora - Županijska komora Pula.

Voditelj Edukacijsko gastronomskog centra Istre, Edmondo Šuran pozvao je ugostitelje da se prijave putem poveznice https://egci.azrri.hr/.

Najavljene su radionice proljetnog ciklusa: "Uskršnje slastice" (predavač Robert Perić), "Suvremena jednostavna jela od boškarina" (David Skoko), "Bakalaj - riba koja povezuje Norvešku, Veneciju i Istru" (Danjiel Đekić), "Nove gastronomske vrijednosti mesa divljači iz Istre" (Robert Perić i Igor Ciceran), "Istarski tapasi, rakije i cigare" (Fabrizio Vežnaver i Emil Perdec), "Kruh - nedovojiv dio jelovnika vrhunskih restorana" (Robert Perić), "Moć gostoljubivosti - kako zadržati i privući goste" (Sanja Krmpotić), "Kreativna gastronomija s nekim novim povrćem" (Matija Bogdan), "Kreativno slastičarstvo" (Robert Hromalić) i "Brza i jednostavna jela od lokalne ribe" (David Skoko).

Za sve ostale informacije pročitajte članak objavljen u lokalnim novinama Glas Istre te sve informacije o radionicama možete pronaći ovdje.