Logo
 HR  ENG  ITA 

Vijesti

23.03.21 14:23 Starost: 3 g

Započela promotivna kampanja „Boškarin na pjatu istarskih chefova“

 

U utorak, 23. ožujka 2021. godine na tiskovnoj konferenciji za novinare održanoj u Edukacijsko gastronomskom centru Istre, AZRRI-Agencija za ruralni razvoj Istre predstavila je promotivnu kampanju „Boškarin na pjatu istarskih chefova“.

AZRRI-Agencija za ruralni razvoj Istre u cilju poticanja konzumacije i popularizacije mesa istarskog goveda-boškarina, na današnjoj konferenciji za novinare predstavila je promotivnu kampanju „Boškarin na pjatu istarskih chefova“, putem koje želi dati podršku istarskim ugostiteljima u iznimno zahtjevnoj gospodarskoj situaciji te pružiti im pomoć u promociji vlastitih objekata. Današnjim danom službeno je započela promotivna kampanja.

U promotivnoj kampanji pozivaju se chefovi iz ugostiteljsko-turističkog i sektora hotelijerstva s područja Istarske županije, čiji su ugostiteljski objekti ujedno i nositelji oznake kvalitete za meso istarskog goveda, da se uključe u sudjelovanje.

Od chefova i ugostitelja tražimo da rade ono što najbolje znaju, a to je kuhanje te priprema autentičnih jela ali uz jednu unaprijed određenu namirnicu.

Promotivna kampanja osmišljena je na način da 20 chefova u danom vremenskom periodu od 10 dana na svoj jedinstven način pripreme jedno osobno jelo na bazi mesa boškarina odnosno sveukupno 20 jela. Po završetku prijava, prema izboru AZRRI-a na adresu ugostitelja stiže svima jednaki rez svježeg mesa boškarina nakon čega imaju ukupno 10 dana za osmišljavanje i pripremu autorskog jela. U danom roku sudionici putem email-a moraju dostaviti 3 fotografije jela, recept i način pripreme, uz uvjet da recept mora biti za 4 osobe. Fotografije pripremljenih jela i pripadajući recept bit će objavljeni na službenim stranicama i društvenim mrežama Agencije za ruralni razvoj Istre i Edukacijsko gastronomskog centra Istre te na prijateljskim gastro portalima koji podržavaju ovaj projekt, pružajući na taj način promociju chefova i njihovih objekata.

Pravo sudjelovanja na natječaju sudionici stječu slanjem prijave na službeni email edukacije(at)azrri.hr (ime i prezime, naziv ugostiteljskog objekta kojeg su vlasnici ili u kojem rade, adresa na koju će se dostaviti sirovina, kontakt broj i email), pritom poštovajući sve formalne uvjete natječaja propisane u pravilniku kampanje. Prijave pristigle nakon popunjenja kvote, bit će evidentirane za sljedeću promotivnu kampanju, koja će u slučaju većeg interesa biti ponovljena u narednom razdoblju.

Krajnji rok za slanje prijave: srijeda, 7. travanj 2021. godine do 15:00 h.

Po završetku prijave, svi sudionici će na svoje adrese zaprimiti  meso boškarina te vremenski rok od 10 dana počinje teći 13. travnja 2021. te kampanja službeno završava 23. travnja 2021. godine.